Russen gir blaffen

Det er knapt et land i verden som legger så mye til rette for ungdommen. Det blir ikke alltid gjengjeldt.

Det er knapt et land i verden som legger så mye til rette for ungdommen. Det blir ikke alltid gjengjeldt. Foto:

Av
DEL

LeserbrevRussen gjør som de alltid har gjort. Gir blaffen.

For at russen slår seg løs etter tre år på videregående, er gammelt nytt. Og man har som regel akseptert det. Men i år burde Norges framtid vist samme respekt og vært like forsiktige som de fleste andre i verdens beste land. For koronaviruset ser ikke forskjell verken på russ eller andre.

Noe alle har fått inn med spiseskjeer de siste månedene.

Haraldsvang og Djupadalen er de rene magneter for russefester. År etter år har de hatt samlinger i Haugesunds naturperler, tatt med seg mengder av alkohol, festet til langt på natt, og latt søppel og glasskår ligge igjen.

Det er langt fra akseptabelt.

Elevene burde i stedet vært takknemlige, og vist det i praksis. For det er knapt et land i verden som legger så mye til rette for ungdommen. Med gratis skolegang og lærere som tar dem på alvor.

Nettopp det burde ha vært gjengjeldt.

Det er det ikke – i hvert fall ikke i russetiden. Og det selv om de får det meste servert på et sølvfat. Det er ikke mindre enn utrolig.

Denne gangen var det i Haraldsvang de la fra seg søppelet. Neste gang kan det være andre steder i byen. Og det eneste de får av straff er litt kjeft. Og beskjed om å rydde etter seg – noe de ikke alltid gjør.

Derfor er det på tide med klekkelige bøter. Det er trolig det eneste som kan stanse dem.

Forhåpentligvis.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags