Sesongen for luftslott er over

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sin tid skrev undertegnende et leserinnlegg om planlegging av diverse «luftslott» på Haugalandet. Siden den tid har verden blitt rammet av en pandemi, nemlig Covid-19. Denne har medført at lokal og internasjonalt industri og reiseliv er blitt rammet hardt økonomisk.

Det har igjen medført at edrueligheten som ble etterlyst av undertegnede i forhold til alle disse luftslottene som poppet opp både i Sveio i form av «Vikingland», på Borgøy i Tysvær hvor «Borgøy Soul Resort» ble lansert og ikke minst i Karmøy kommune hvor det vel fortsatt jobbes med et totalt urealistisk prosjekt kalt «Fjord Motorpark».

Ledelsen i disse luftige prosjektene sa tydeligvis alle de rette ordene til de folkevalgte i de respektive kommunene og enkelte bedrifter og klarte tilsynelatende å føre dem bak lyset

Nå har heldigvis denne egenskapen å sette «tæring etter næring» mer eller mindre tvunget seg fram i kommunebudsjettene og hos lokal industri i kjølvannet av bortfall av inntekter og påføring av uforutsette utgifter.

Det er det heldigvis ikke lenger så enkelt å planlegge og å bruke andres midler. Dette er, slik jeg ser det, ikke udelt negativt da nesten alle disse luftslottene, som aldri hadde livets rett, er blitt skrinlagt ved at diverse kommunestyrer på Haugalandet og ikke minst reiselivet og lokal industri nå har fått helt «kalt vann i årene» og blitt mer realistiske i forhold til investeringskåtskap.

Slik jeg ser dette har det spart både det offentlige og private virksomheter for store summer ved at investeringer som med stor sannsynlighet ikke ville vært regningsvarende er blitt skrinlagt.

La oss nå håpe at vi beholder denne edrueligheten i kommunene en tid framover, også etter vi har lagt bak oss denne pandemien og næringslivet har kommet tilbake i normale former igjen.

Konklusjonen er «aldri så galt at det ikke er godt for noe!»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken