Skal lærernes liv og helse ofres for å holde skolene åpne?

Per Myklatun

Per Myklatun Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En skal ikke lese lenge i nyhetene nå om dagen før en leser om smitteutbrudd på skoler hvor både barn og lærere er blitt smittet av koronaviruset. Dette til tross for at Folkehelseinstituttet (FHI) hardnakket påstår at covid-19 ikke smitter noe særlig blant barn og at barn heller ikke smitter noe særlig videre.

At dette ikke er realiteten, er noe som blir mer og mer åpenbart.

FHI virker å ha mer sin egen politiske agenda som går ut på å holde skolene åpne – koste hva det koste vil av liv og helse, enn å ta smittefaglige hensyn. Dette vises også i hvordan FHI behandler forskning som i større og større grad bekrefter at barn og unge spiller en vesentlig rolle i smittespredningen – slik forskning blir neglisjert og FHI velger heller å «shoppe» forskning som støtter opp under deres syn.

Det mest graverende er å lese de såkalte smittevernveilederne som er utarbeidet for barnehage og skole, inkludert voksenopplæring. Her ser man elegant bort fra 1-metersregelen som gjelder ellers i samfunnet, viruset endrer tydeligvis karakter idet det kommer inn dørene på skolen, tro det den som vil. Veilederne virker vel heller som oppskrift på økt smitte enn som tiltak mot smitte etter min mening.

Jo lenger covid-19-situasjonen vedvarer, jo mer vil vi få se at smitten brer seg innen skoler – med de konsekvenser det får for elever, lærere og deres familier. Når vi da har myndigheter representert ved FHI som velger å ignorere ny kunnskap virker ikke framtiden særlig oppløftende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken