Skandalen i Tysvær

Av
DEL

LeserbrevLa oss ta en titt på Macquarie-gruppen som våre energimyndigheter har invitert inn i landet for å ødelegge Årvikfjellet, Gudbrandsfjellet og Litlafjellet i Tysvær.

Navnet Macquarie er vanskelig å huske, så jeg foreslår å bruke det danske «Den blodsugende australske vampyrkænguru», som er et navn danskene har satt på det etter noen års erfaring med selskapet. Erfaring har de også i Tyskland, der selskapet nå er siktet for den største skattesvindelen siden krigen. Svindelen består ikke i at de har unnlatt å betale skatt de skulle, men at de har krevd tilbake penger for skatt de ikke har betalt. Og fått det. Størrelsen er minst 5 milliarder euro, og kan være mer enn det dobbelte.

Jeg tviler på at dette var noe tema da saken om vindkraft i Tysvær ble behandlet i kommunestyret for 15 år siden. Derimot tror jeg kommunestyret der hadde tillit til at den norske regjeringen ville sørge for kommunens beste, følge lover og regelverk, og ikke minst bygge det anlegget som var konsekvensutredet.

Der tok kommunestyret i Tysvær altså feil, og de har nå vist en forbilledlig evne til å reagere på feilen, og kjempe mot anlegget med de midler de har. Sjokket er stort både for kommunen og oss andre innbyggere i det vakre landet vårt, over å se at kommunen rett og slett ikke har noen midler i det hele tatt, sånn som energimyndighetene i statsmakten oppfører seg.

Dette er ikke fordi Tysvær eller landet vårt har noe spesielt behov for kraften anlegget skal produsere. Den kraften skal absurd nok gå til Sauda, selveste kraftkommunen, som vindkraftmafiaen nå liksom skal ha oss til å tro har sterkt behov for at Hertervigs landskap i Tysvær ødelegges for å produsere ustabil vindkraft. Der brukte jeg et veldig sterkt ord. Jeg håper de tar det til seg, for her ser vi systematiske lovbrudd og regelbrudd, for at toppsjefen i Macquarie (Den australske vampyrkenguru) skal fortsette å dra inn sin hundremillionerkronerslønn, i året.

Offer for dette er også noen nabolag i Tysvær, som nå ser statsmakten og pengemakten sammen rulle over dem. Det er veldig bokstavelig talt, for anleggsmaskinene er svært synlige der de ruller bortover Hersdalsvegen, for å ødelegge nabolaget og friluftsområdene. Politiet i Tysvær har fått den ubehagelige jobben å jage bort innbyggerne, ikke inntrengerne.

Den norske regjering gjennom OED er ansvarlig, og nå håper jeg virkelig Høyre-politikerne i Tysvær sier sin egen regjering og sin egen statsråd noen sannhetens ord. De har virkelig et forklaringsproblem, når hele nabolag i Tysvær skal få redusert livskvalitet og dårlig nattesøvn i 25 år, for at den australske vampyrkengru skal få nyte godt av statsstøttet svindel i dette landet også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags