Skjeggkre

Av
DEL

LeserbrevSkeisvang vgs. er visstnok plaget av skjeggkre noe som er svært vanskelig å bli kvitt.

Dessuten vet vi at skolen i mange år har hatt problemer med vannlekkasjer på grunn av det flate tak. Lenge var Aulaen full av bøtter som skulle fange opp det som kom dryppende og rennende. Når kommer neste vannskade?

Nå diskuteres om man skal renovere der i Rogalandsgaten 197 eller bygge nytt i sentrum.

Kommunaldirektør i Haugesund kommune Simon Næsse nevnte i et intervju i HA den 21/11-2019 den positive effekt av sentrumsnære videregående skoler i Stavanger og Sandnes. «Skoler som tilbyr dans, drama og musikk. Dette har skapt svært mye aktivitet i området, ikke bare i skoletiden, men også utover kveldene og i helgene.»

Det er mange fordeler ved å flytte skolen.

Man kan få lokaler som tilfredsstiller de moderne krav, noe Skeisvang aldri kan klare da den ble tatt i bruk i 1961 da undervisningsopplegget var helt annerledes. Det blir der bare lapping og midlertidige, utilfredsstillende løsninger.

Man kan få mange av de fordelene som Stavanger og Sandnes har erfart. Å skape liv i Breidablikområdet vil forhåpentligvis smitte over på hele bykjernen som nå mest ligner en ørken i forhold til tidligere da vi hadde den store folkeskole der og også Den høyere skole i Haraldsgaten 226.

Man kan bli kvitt skjeggkre-plagen.

Man kan slippe nye taklekkasjer.

Viktigst er kanskje at sentrumsgatene kan fylles av unge mennesker som bruker byen på en helt annen måte enn de eldre, noe som kan komme kultur, handel og annen virksomhet der til gode. Dette er noe forfatteren Tore Renberg har påpekt og i lang tid har kjempet for i Stavanger.

Flytt Skeisvang til Breidablik!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags