Skolestruktur for Håvik og Avaldsnes skoler – høringssvar fra Skolenes landsforbund Karmøy

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skolenes landsforbund Karmøy (SLK) er negativ til forslaget om å slå sammen Håvik og Avaldsnes skoler. Slik vi ser det, er dette ingen reell sammenslåing. Det er en nedlegging av Håvik som i praksis foreslås.

Konsekvensene for elevene er større klasser, trangere klasserom, mindre tilgjengelighet til lærere og miljøarbeidere og lengre skolevei. For sårbare elever vil det også kunne være en stor påkjenning å få skolemiljøet sitt endret på denne måten.

Konsekvensene for de ansatte er at de må forholde seg til større elevgrupper, og får følgelig mindre tid til hver elev. Gode relasjoner som er bygd opp over tid, vil brått bli revet ned og må gjenbygges. I tillegg vil en del av dem bli overtallige og må finne seg en ny arbeidsplass.

SLK ser altså ingen gode pedagogiske grunner for denne «sammenslåingen». Dette forteller oss at forslaget kun har som formål å spare penger. SLK minner om at sist kommunen prøvde å spare penger på skolenedleggelser førte det til at kommunen tapte penger. Dette pga. at to av de nedlagte skolene oppsto igjen som private. Det samme kan skje denne gang.

Både Håvik og Avaldsnes er i dag to veldrevne skoler som både elever, foreldre og ansatte er fornøyd med. Både ledelsen og de ansatte på disse skolene er dyktige fagfolk som kjenner sine elever godt. SLK ønsker å gi dem tillit til å drive videre med det gode arbeidet de gjør, på hver sin skole.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken