FKH bare store hjemme

Av
DEL

LeserbrevViking får mer omtale i riksmediene etter en seier enn FK Haugesund får i en hel sesong. Det er forskjellen på en klubb med tradisjoner og en som ikke har det.

Og videre: Når Rosenborg skriver kontrakt med en ny spiller, slår de større mediene det opp før blekket er tørt. Et Haugesund som har ligget på øvre del av tabellen i flere sesonger, får på langt nær den samme oppmerksomheten.

Dette er ikke tilfeldig. FK Haugesund har et lag uten profiler. I tillegg er klubben ung og holder hus i en mindre by på Vestlandet.

De mer profilerte klubbene stikker av med både omtale og spillere. Selv ikke en sterk trener klarte klubben å holde på. Om det var mer lønn eller høyere status som trakk Eirik Horneland til Rosenborg, kan en bare spekulere over. Trolig var det begge deler.

Mange mener dette verken er rett eller rettferdig. Men forklaringen er der. Mediene skal tjene penger, og det er ikke de minste klubbene som selger best.

I det brede lag av det fotballelskende norske folk knytter spenningen seg først og fremst til om det blir Rosenborg eller Molde som tar gull.

FK Haugesund må minst ta sølv eller vinne cupen for å få noe særlig mer oppmerksomhet. Et seriegull hadde nok ført dem over skyene, men ikke lenger enn i noen måneder.

Sånn er fotballen. Sånn er det med all idrett. Sånn er det med alt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags