Stadion, gymsal eller skolegård?

En nedslitt gymsal på Solvang skole.

En nedslitt gymsal på Solvang skole. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bør Haugesund kommune bruke 52 millioner på å kjøpe Haugesund Stadion? Før et endelig vedtak må vi se på andre alternativer.

Flere av gymsalene på skolene våre er utdaterte. De er gamle, nedslitte og trange. Alternativ til kjøp av stadion kan være å rehabilitere eller å bygge små eller normal idrettshall ved en eller flere av skolene. Dette vil være positivt for kroppsøvingsfaget. I tillegg er det mange lag og organisasjoner som bruker disse hallene på ettermiddag/kveld. Da til idrett, ulike kulturarrangementer, sosiale arrangementer og lignende, med deltakere i alle aldersgrupper.

På flere skoler i Haugesund er skolegårdene nitriste og innbyr lite til aktivitet. Samtidig vet vi at barn og unge er mindre fysisk aktive enn før. Godt gjennomtenkt utforming av uteområdene kan derfor bidra til å motvirke den stadig økende inaktiviteten. Attraktive aktivitetsområde blir brukt både i og etter skoletid. Et positivt bidrag til folkehelsen.

Hvis Haugesund kommune skal bruke 52 millioner, må vi diskutere om de skal brukes på et stadion som blir brukt en gang i uken fra mars til november. Eller bør vi bruke fellesskapets ressurser til noe som skaper mer aktivitet? En mulighet er gymsaler og skolegårder som vil gi et bedre oppvekstmiljø for våre barn og unge.

Bjørn Gunnar Husby, Haugesund Venstre, medlem utvalg for oppvekst

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken