Sykkelbyen Haugesund – veier og parkering

sykkelparkering

sykkelparkering Foto:

Av
DEL

LeserbrevSykkel som fremkomstmiddel er supert, det er det ingen tvil om. Det er laget en del nye sykkel veier rundt omkring på Haugalandet, som er bra.

Med nye elsykler tas bruken til enda et nivå, og enda flere sykler nå enn før. Jeg har noen synspunkter som bør luftes og debatteres. Salhusvegen er en vei mange sykler, og det har irritert meg i mange år hvorfor det er lov å parkere langs veien på en så smal vei, spesielt fra Lillesund/politi til rundkjøringen i sør.

Med utrykning, busser og skolebarn er det helt ubeskrivelig at det er lov å parkere i gata. Mal røde sykkelstriper på lik linje med det som er gjort i Skjoldavegen, så har vi en sykkelvei. Dette er et av mange eksempler.

Sykkelveiene som til nå er bygget har vært råflotte etter min mening, det er brukt mye penger på lite vei. Det blir fint, men det koster, og det er gjort på veier som allerede var gode og oversiktlige.

Enkle tiltak kan gjøres med å markere på veien hvor en skal sykle uten å ta for store inngrep.

Det som jeg egentlig ville ta opp var sykkelparkering på skolene. Jeg har selv tre barn på barne- og ungdomsskolenivå. De tilhører Rossabø og Håvåsen. Her har vi mye rom for forbedring. Det er mye vær og vind på Vestlandet, og sykkelen er utsatt når den står i det fri. Jeg ser på mine barns sykler at de forfaller på grunn av regn, spesielt er det mye rust. Kjede, bremser og elmotorer er utsatt.

Dette har sikkert vært tatt opp før, men er ikke noe jeg klarte å finne fram til, så jeg håper Haugesund kommune kan se på dette og installere sykkelparkering på skolene framover.

Dette er et godt miljøtiltak som gjør at flere vil sykle og syklene har lengre levetid. Det vil også se bedre ut rundt skolene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags