Til Tor Inge Vormedal. Solstikk m.m.

Av
DEL

LeserbrevNei, Tor Inge. Jeg har ikke fått solstikk. Men det ser i alle fall ut som at jeg fikk rykket deg ut av solstolen. På Sandvesanden har jeg også vært og hatt mange deilige kjølende bad i sommer. Det er som du sier en nydelig strand.

Jeg kan ikke se at du kommer med noe nytt. Jeg har ikke sagt at Haugesund takket nei til fastland siden, jeg sa at Haugesund ikke ville ha området. Haugesund hadde muligheten men benyttet seg ikke av den. De sa heller ikke ja til å overta fastland siden. Det blir det samme som at de ikke ville ha området.

Når du nå skulle klippe i historiebøkene så burde du tatt med utdraget nedenfor.

Den gangen viste Haugesund kommune en helt annen interesse for områdene enn i dag. 20 KAD refererer Haugesund kommune sine interesser for disse områdene på 1960-tallet på følgende måte i sine sluttmerknader til St.prp. 26 1963:21. «Videre har Haugesund formannskap gått sterkt imot at det opprettes en kommune (som en kile) mellom Haugesund og Karmøy, mens formannskapet ikke synes å ha noe å merke til at fastlandsområdet i Torvastad blir med i en ny Karmøy kommune.»

Haugesund kommune har vært veldig aktive i denne saken de siste årene, sist ved å bestille Vista analysen i 2019.

Du beklager at det brukes feilinformasjon. Hva med Sveinung Stenslands feilaktige inntrykk som han formidler i HA. 15 mai 2020? At innbyggerne på Fastlands-Karmøy føler en større tilhørighet til Haugesund enn Karmøy. Det må du også nevne. Spørreundersøkelsen viste noe helt annet.

Og for å ta det med en gang. Jeg kjenner mange hyggelige kjekke haugesundere, hvis du har lest leserbrevet mitt skikkelig så ser du at det er Haugesund politikerne jeg reagerer på. Det gjør jeg fortsatt. Så hvis du reagerer på min uttrykksform så bør du jammen si noen ord om deres framferd i denne saken. Og det har pågått i flere år. En sak som egentlig er en ikke sak. La kommunegrensene være der de er og la folk få fred. Kommunegrensen ligger akkurat der den bør ligge.

Uansett så har Karmøy kommune drevet på over lang tid og brukt hvem vet hvor mange titalls millioner av alle Karmøy Kommunes innbyggeres innbetalte skattekroner på å gjøre fastlandsdelen til et attraktivt område.

Det er jo å be om sjau som vi sier. Å komme i etterkant og si at «dette vil vi ha/overta».

Ha en fin sommer TOR INGE VORMEDAL inkl. alle i Haugesund og velkommen til Sandvesanden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags