Torvastad, tettstedet delt i to

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hei! Vi er to ungdommer på 17 år (Ida Elise Vidareid) og 18 år (Hanne Sofie Holm Hausken) som bor på vestsiden av Torvastad. Hanne Sofie er lærling i Haugesund og jeg, Ida Elise, er elev ved Skeisvang videregående skole. Ingen av oss har førerkort og er derfor avhengig av buss for å komme oss til jobb og skole hver eneste dag. Hanne Sofie må bli kjørt hver morgen fordi det ikke går noe buss.

Etter 1. juli har det blitt færre avganger, som går på vestsiden av Torvastad, mens avgangene på østsiden har økt. Mange av bussene som går til Torvastad kjører på østsiden ned til Vikjå hvor den snur og kjører tilbake. Vi forstår ikke hvorfor, fordi fra Norheim Terminal til Vikjå via østsiden tar det 20 minutter å kjøre fram og tilbake. Skal bussen kjøre rundt hele Torvastad tar turen 3 minutter ekstra. Dette frustrerer oss.

Rute 207 som går fra Norheim Terminal kl. 06:50 og rundt Torvastad er smekkfull. Skoleelevene er redde for å ta med seg smitte hjem til besteforeldre og andre syke. Det er ofte kun stå plasser, fordi skoleruten langs Storasundsvegen, SK4919 er nedlagt. Hva er logikken bak dette?

I tillegg har busstidene blitt dårligere. Fra 10:50 til 14:30 går det ingen buss til vestsiden, noe som gjør at Hanne Sofie må gå 2km hjem uansett værforhold. Jeg må ta buss til Norheim, for deretter å ta 207 bussen til Torvastad. Skolebussene er ofte seine på grunn av rush og jeg har bare fem minutter å gå på før den neste bussen min går. Rekker jeg ikke denne bussen er jeg ikke hjemme før kl. 17:10. Når jeg er ferdig på skolen er det kun fire avganger hjem resten av dagen. Til og med noen av dem som bor på østsiden har klagd over tidspunktene bussene går.

Kolumbus argumenterer med at det kjører flere busser på østsiden, siden det bor flere folk der. Alle har rett på godt buss tilbud uansett hvor du bor. Vi blir normalt oppfordret til å ta kollektiv transport for å spare miljøet, men det er vanskelig å ta buss når det ikke er godt nok tilbud. For noen år siden ble det skrevet et leserinnlegg som tok opp hvor urettferdig det var at bussen skulle begynne å snu i Vikjå, men det viser seg at det ikke ble tatt hensyn til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags