Trump får så øra flagrer

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sin egen Haugesunds Avis kliner kulturleder Roar E. Jacobsen til mot mobbere i en kommentar lørdag. Der får både Trump og Bøhler-motstandere så øra flagrer.

Det er lett å være enig med Jacobsen. Men det sier like mye om Trumps tilhengere som det gjør om presidenten selv. Trump vinner velgere på grunn av at den vanlige kvinne og mann i gata føler seg verdsatt i hans regime. Det gjelder også hans syn på Israel, som er mer viktig for mange kristne enn noe annet.

Det gjør det legitimt for ham å mobbe uten at det går utover hans popularitet.

USA er ikke Norge. USA er USA på godt og vondt. Fortsatt er jobb det viktigste. Treffer du amerikanere på gata snakker de sjelden om politikk. Det første og ofte det eneste de spør om er om du har jobb. Det og lavere skatter og avgifter er det viktigste for den jevne amerikaner, i tillegg til kjernefamilien og selvfølgelig Israel.

Jacobsen tar også et tilbakeblikk på 90-tallet og blant andre Bill Clinton. President Clinton var ingen gammel mann, og frisk til beins var han også. Og med sin slentrende stil sjarmerte han folk i senk.

Blant andre Monica Levinsky. Det han fikk til av politikk er det et fåtall som husker.

Det som overrasker mest i amerikanske valgkamper er at de ikke klarer å finne bedre kandidater enn de har gjort de siste årene. Enten er de i midten av 70-årene eller en gjeng med kvinnebedårere. Selv en tilsynelatende seriøs president som Barack Obama fikk lite til. Amerikaneren er fortsatt sin egen lykkes smed, og for mange er derfor helsereformer en uting.

Og hjem igjen til Norge og Bøhler: Her har både tilhengere og motstandere et poeng. Å sette en av Aps mest populære politikere på usikker plass til neste stortingsvalg var å be om juling. Bøhler er en ukonvensjonell politiker som oppsøker vanskelighetene i hovedstaden, og ikke lukker seg inne på kontorene og møtesalene som mange andre Ap-topper gjør.

Dette så Sp, og omfavnelsen var et faktum. Derfor er det ingen grunn til å synes synd på Bøhler. For det er ingen lov som forbyr noen å bytte verken jobb eller parti i Norge. Dessuten går medlidenhet som regel fort over. Det er bare kjærligheten som varer evig, mener de som ikke vet bedre.

Samtidig har Bøhler fått gode årslønner på grunn av sitt medlemskap i Ap.

Mobbing er stygt. Og vondt for dem det rammer, uansett hvem det er. Og det er kanskje på tide å gjøre noe med det, og ikke bare komme med fagre ord om problemet.

Men som han sa, eksperten på norsk TV en tidlig morgen: – Samfunnet har aldri vært mer umenneskelig enn nå.

Kanskje han har rett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken