Tynt på Stadion

Med 200 tiskuere på tribunen blir stemningen omtrent som å gå på Vard eller Djerv 1919-kamper.

Med 200 tiskuere på tribunen blir stemningen omtrent som å gå på Vard eller Djerv 1919-kamper. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTvilen er der - hvor mange som vil møte opp på FKHs kamper når serien starter.

For den kommer til å være der. Kanskje også hos spillere. Man har ennå ikke funnet noen motgift mot korona-viruset. Og det kan ta år før vaksine og andre medisiner er på plass.

Og at det bare åpnes for 200 tilskuere, gjør ikke saken bedre. Med så få på tribunen vil det selvfølgelig sette sitt preg på stemningen. For da blir det tynt i rekkene. Samt at alle skal holde en viss avstand til hverandre.

Om det kommer til å prege spillerne, er usikkert. Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han ikke vil tvinge spillere ut på banen når Premier League blåses i gang.

Om dette også gjelder FKH-trener Jostein Grindhaug, skal være usagt. Han har forsåvidt ikke sagt verken det ene eller det andre.

Trolig vil treneren ta hensyn hvis han må. Grindhaug er ingen vanskelig person. Men samtidig må han tenke poeng og økonomi til klubben, så i verste fall kan han lande på det siste. Hvis det blir nødvendig.

Akkurat nå tenker spillerne bare på første kamp i årets serie. Spørsmålet er om tankene er de samme dagen kampen skal spilles. Nærkontakt er ikke til å unngå. Man kan ikke trekke seg i taklingene og i hodeduellene.

Men omfavnelser i kampens hete kan de droppe. Selv om også det kan bli glemt i en eventuell seiersrus.

Samtidig er det på TV de fleste tilhengerne får se kampene. Det kan også føre til endring i vanene. Skal man måtte se FKH på skjermen i flere måneder, kan det hende at flere blir sittende enda lenger.

Beviset på det kom allerede i fjor. Det viser publikumssvikten. Men da dukket det i hvert fall opp 3000 tilskuere på kampene. Nå blir tallet foreløpig 200, og da blir det nesten som å gå på Vard eller Djerv 1919-kamper.

Men det er ikke nødvendig å male en viss mann på veggen. Det kan gå bedre enn man tror. Eller verre.

Det gjenstår å se.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags