Ikke ta på folk uten tillatelse!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDenne helgen var jeg ute på byen, ville ta meg et par drinker og danse. Et par drinker ble det, og dansing ble det. Men i tillegg måtte jeg skolere to fullt voksne menn på at det ikke er greit å klype i og kladde på unge jenter på byen. Eller noen plass. Det er totalt og fullstendig uakseptabelt å drive med seksuell trakassering som fritidsbeskjeftigelse og jeg har ingen toleranse for slikt forkastelig vulgært divertissement.

Til dere som kladder på og klyper i fremmede på byen: Hvilke vrangforestillinger er det egentlig som gjør at du tror det er greit å komme snikende bak meg på dansegulvet og klype meg i rumpa? Hvorfor tror du at det er greit, når jeg sitter og snakker med en venninne, å ta meg på puppene bakfra? Hvordan i alle dager kan du tro at du kan grabbe til deg en jente som står foran deg i køen for å komme inn på en uteplass og humpe på henne? Fyker hele din oppdragelse ut vinduet når du har tatt deg en øl? Eller er dette noe du gjør uansett tilstand? Jeg må bare si, og unnskyld språket, men hvem faen gjør sånn?

Dette er ikke første gang jeg har opplevd dette på byen, og jeg kan love at jeg er ikke den eneste som opplever slik slibrig oppførsel fra menn i alle aldre. Derfor vil jeg gjøre dette veldig klart, det er en simpel regel: Om du er mann eller kvinne, 20 år eller 50 år, homofil eller heterofil, norsk eller utlending, det har ingenting å si. Ikke ta på folk uten tillatelse.

I tillegg til det hele må jeg oppfordre alle som opplever disse indignasjonene å si det høyt, gjør det veldig klart for personen som trakasserer deg at det de holder på med er utilbørlig. ”Det er ikke lov å ta på jenter uten tillatelse.” Skrik det ut så alle for det med seg. For den eneste begrunnelsen jeg kan tenke meg til for slik oppførsel er rett og slett at ingen har fortalt dem at sånn kan de ikke holde på. Nok skal være nok.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags