Uten tanke for smitte

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Myndighetene lar seg presse, og Norge åpnes stadig mer. Også i Haugesund.

Men det er åpenbart forskjell på folk. Mens Sildajazz og utesteder får det som de vil, må kino og fotballstadion fortsatt holde seg til en meters-regelen. Det virker ikke rettferdig. Men samtidig er det viktig at rådene om en meters avstand blir holdt.

I Haugesunds Avis kan man lese at det skal være fri ferdsel fra nord til sør på Indre kai under Sildajazzen. Det betyr at hvis det blir sol og skyfri himmel, kan det bli svært så folksomt ved Smedasundet. Og da blir det nærmest umulig for folk å holde avstand til hverandre.

Og når det på toppen av det hele selges alkohol på hvert eneste utested, sier det seg selv at det blir tettere i folkemengden. Og når ølet går inn, går vettet ut, noe de fleste er klar over. Men som de sjelden bryr seg om.

Og fortsatt klager idrett og annen kultur sin arme nød over at regelverket er for strengt, uten å ha tanke for smitte.

Norge har kommet godt ut av pandemien, og derfor bør ikke rådene fra helsemyndighetene endres. Ikke ennå. Ikke før man har funnet en vaksine for det. Eller at pandemien forsvinner av seg selv.

Likevel har det blitt mer og mer åpent i Norge den siste tiden. Og smitten har ikke latt vente på seg.

Lokalt er det nok å vise til Sveio, som har blitt landskjent for alle smittetilfellene. Og globalt blir det bare verre og verre. Tusenvis av mennesker dør hver dag.

Derfor er det ingen katastrofe om deler av idretten og annen kultur må vente en stund til. Men det blir det hvis pandemien blomstrer opp igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken