Vær så snill - det burde være en selvfølgelighet!

Av
DEL

LeserbrevJeg har tenkt på den kommende sommeren lenge nå. Hvordan mine to gutter på 13 år kanskje ikke lengre godtar å ha mamma med seg på bading i Vangen, og det at jeg selv er lei av å sitte badevakt halve sommeren når de skal bade.

Etter at jeg hørte om denne nye og spennende sklien som skal lages i sommer, så kjenner jeg enda mer på uroen. Jeg hørte at de som setter denne opp, har planlagt egne badevakter for denne aktiviteten. Det var godt å høre, men jeg kjenner fortsatt på uroen hver sommer når det planlegges bading i Vangen, og jeg vet at det ikke er noen badevakter der. Det ender med at jeg må sitte der som barne og badevakt på mine halve sommeren.

Det er grenser for hvor spennende det er for oss voksne å sitte der. Barn og ungdom hopper fra 10 meteren, 7 meter, 5 meteren osv. De hopper fra baksiden av 7 meteren og 5 meteren, og slenger seg fra 10 meteren, og ned til 7 meteren, osv. I fjor var det om å gjøre å velte flåten både i Vangen og i Eivindsvannet.

Nå spørs det om de klarer det med den nye flytebryggen som er lagt ut i Vangen. Håper ikke det, fordi da er det betong de får slengt over seg. Nei, jeg måtte bare sagt at jeg ikke forstår tankegangen til alle foreldrene som lar sine barn og unge dra på bading alene.

Totalt uviten om hvordan de kanskje oppfører seg når de er der. Hvor intens herjing vi snakker om, og hvor stor fare de er for de yngste. MEN! Det er enda mindre forståelig at Haugesund kommune ikke har satt inn et par badevakter i Vangen og i Eivindsvannet. Det er da vell plenty nok folk som trenger jobb i disse tider?

Håper og krysser fingrene for å slippe å måtte sitte i Vangen i hele sommer og passe på. Jeg tror også gutta mine håper de slipper å ha sin mor med på alle badeturene sine i sommer også. Jeg kan ikke livredning, uansett!

En badevakt erstatter ikke foreldreansvaret vi har når vi sender våre barn og unge på badetur, men en badevakt kan i det minste livredning, og har forhåpentligvis autoritet nok til å kunne gi en beskjed som blir hørt på og fulgt av de unge, som jeg har erfart flere gang ikke vil høre på en kjip og kjeftete mor på stranden.

Vær så snill! Vi trenger to badevakter i Vangen om sommeren! Det burde vært en selvfølgelighet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags