Vil høre innbyggernes erfaringer med barnevernet

Bjørn Gunnar Husby og Svein Abrahamsen

Bjørn Gunnar Husby og Svein Abrahamsen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Alle kommuner blir i 2021 pålagt å lage en årlig tilstandsrapport for barnevernet. Da ønsker Venstre i Haugesund å høre hvilke erfaringer innbyggerne i byen har med barnevernet.

Denne tilstandsrapporten skal gi de folkevalgte bedre innsikt i tilstand, utvikling og viktige problemstillinger i barnevernet. Målet er bedre prioriteringer og kontroll i kommunene.

Kommunene må selv ta stilling til hva tilstandsrapporten skal inneholde. For Venstre er det viktig å høre stemmene til de som er brukere hos barnevernet og deres erfaringer. Derfor bør en slik rapport inneholde en brukerundersøkelse, slik Tysvær kommune nylig hadde. En slik undersøkelse kan gi nyttige innspill om hva brukerne opplever som bra og mindre bra i barnevernet.

Kontrollutvalget har nylig bestilt en forvaltningsrevisjon av barnevernet i Haugesund. Denne undersøkelsen skal være klar i november 2020. Her vil det bli blant annet bli sett på hvordan barnevernet følger opp bekymringsmeldinger, oppfølgingen av barn i fosterhjem og samarbeidet med skoler og barnehager.

Vi skal ha et barnevern som sikrer at barn og unge i Haugesund som har det vanskelig får den hjelpen og omsorgen de trenger. Derfor er det gledelig at vi nå får en gjennomgang av muligheter for forbedringer innen barnevernet. Det ble sist gang gjort en forvaltningsrevisjon av barnevernet i Haugesund i 2009.

Venstre ønske at tilstandsrapporten for barnevernet i Haugesund blir klar så tidlig som mulig i 2021, slik at resultatene fra den kan brukes i budsjettarbeidet for 2022.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken