Vindturbiner Sveio

Av
DEL

LeserbrevLeste i avisen i dag 13.05.2020 at Solvind Prosjekt A/S har søkt om konsesjon til å sette opp Sveio Nesse Vindkraft 6 km øst for Sveio sentrum.
I utgangspunktet er jeg veldig imot at disse vindturbinene blir plassert i norsk natur. Alle argumenter som er sagt og skrevet vedrørende disse «monstrene» plassert i Norsk natur kjenner nok de fleste til.
Det som imidlertid kan virke noe forunderlig for meg er at en ikke ser muligheten til å plassere disse vindturbiner på allerede ødelagt natur og som tidligere har vært «industriområde».
Jeg tenker da på det område på Lokna i Sveio hvor store master (Linker) var plassert tidligere. Området er allerede planert ut og infrastruktur som veier, bygninger etc. er ferdig og lagt til rette.
Nå har ikke jeg kjennskap til hvor stort areal som trengs for disse to vindturbiner som nevnt ved Nesse, eller kunnskap til å vurdere virkeligheten til å realisere en slik utbygging ved Lokna.
Vil også tro at det for naboer i området blir det som å «banne i kirka» ved å komme med denne ytringen.
Imidlertid sier fornuften meg at dette store området som allerede er planert like ved Bømlafjorden med gode vindforhold fra nord og sør burde kunne benyttes til et slikt vindturbinformål, om en absolutt skal gi en slik konsesjon. For alt jeg vet har det allerede vært følere ute for et slikt prosjekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags