HAUGESUND: For andre året på rad deler Haugesunds Avis ut penger til lag og foreninger på Haugalandet. I år ligger 900.000 kroner i potten.

– Dette er en veldig hyggelig del av jobben. I fjor så vi at det er mange gode formål der ute, så ideelt sett skulle vi hatt enda mer penger å dele ut, sier Einar Tho, ansvarlig redaktør i Mediehuset Haugesunds Avis.

Pengene skal gå til tiltak for barn og unge inntil 25 år.

– Jeg håper de som har gode tiltak for barn og unge, er kjappe og søker. Vi veit det er mange lag og foreninger som trenger penger, ikke minst nå som det har vært vanskelig å gjennomføre arrangementene som de vanligvis tjener penger på, sier Tho.

Takket være nye abonnenter

Pengestøtten gis i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB som for fem år siden kjøpte Amedia-konsernet, eieren av Haugesunds Avis.

Haugesunds Avis kan vise til vekst i antall abonnenter siste årene, og sjøl om det gikk trådt på annonsemarkedet da Norge stengte ned 12. mars i fjor, tok det seg opp mot etter hvert.

– Alt i alt blei året bra. Og det er jo grunnen til at vi kan dele ut disse pengene. Greier ikke vi å lage overskudd, blir det ikke penger å dele ut, sier Tho.

Håper mange søker

I fjor mottok avisen over hundre søknader. Når årets søknadsfrist går ut, håper Tho på en tykk bunke med søknader.

Da vil han sette seg ned sammen med tre andre jurymedlemmer.

– Det blir tidkrevende, men lystbetont arbeid. Vi må gå gjennom alle søknadene og finne ut hvor pengene kommer best til nytte, forteller han.

Fristen for å søke går ut 4. mai.

– Det ligger lenke på h-avis.no til portalen der hvor folk kan søke. Der finner man veiledning og alt man trenger å vite, sier Tho.

Eller gå direkte inn her.

Støttet tuftepark, blant annet

I fjor fikk 23 lag og foreninger fra 5.000 til 135.000 kroner i støtte. Mest støtte mottok Kopervik idrettslag som skulle bygge tuftepark.

Pengestøtten inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen deles det ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene avisene dekker.