Gå til sidens hovedinnhold

Den hadde vi fortjent

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Man vinner ikke ikke sølv i en cupfinale. Man taper gullet, den store pokalen. Vi er derfor alle skuffet nå. Vi skal ikke late som om det ikke er slik. Når skuffelsen har lagt seg noe, er det imidlertid fortsatt grunn til å gratulere. Med relativt små ressurser har FKH levert eventyrlige opplevelser denne sesongen

Det er mange som fortjener gratulasjoner. Spillerne på banen, Jos – de er lett synlige og får umiddelbare tilbakemeldinger. Noen flere ble hyllet på scenen på cupfinaleshowet i Oslo lørdag kveld; lege, fysioterapeuter, trenings-spesialister… Men laget er så mye større enn det. Administrasjon, ledelse og markedsfolk som fikser finansiering og organisering, og alle som sørger for mat, vask, banestell – all logistikk og service som gjør at spillerne kan tenke på det de skal. Så har vi fansen. De som er der hele tiden. Blindt lojale og støttende, eller surt kritiske, men alltid på plassen sin. I fjor, i år og neste år – selv når det som skjer på stadion er så fjernt fra en cupfinale som man kan komme.

I fem grader og kuling sender de kanskje i pausen et megesigende blikk opp mot vip-en, som trekker inn i varmen. Men der er det også sentrale lagmedlemmer. Bedriftsledere og -eiere som år etter år sier ja til å bidra med store summer til klubben, selv om det bedriftene får igjen ikke lar seg forsvare fra et strengt bedriftsøkonomisk perspektiv. Men de er med likevel, kanskje på grunn av egen interesse, men mange også fordi de ser verdien FKH har for hele regionen.

Her må Ole Henrik Nesheim nevnes spesielt. FKHs hovedeier har vist tålmodighet, langsiktighet og en vågal vilje til å satse. Eierskap i en toppklubb handler om innflytelse, penger og makt – men Nesheim har sådd betydelig mer enn han har høstet, og skapt store verdier for oss alle. Det hadde fortjent en kongepokal.

At Haugesund og Haugalandet over tid har hatt et godt presterende lag i eliteserien, betyr noe for selvtilliten vår, for synligheten vår og for verdiskapning på mange måter. Aktivitet skaper aktivitet.

FKH har fått en god sportslig og økonomisk bonus med cupfinalen. Den kan ha effekt i flere år framover. Haugalandet vant Oslo. Selv om det var imponerende å se bildene fra Vikings svære fest i Spektrum, var det Haugalandet som preget gatene. Det er ingen tvil om at mange er villige til å bruke penger på store opplevelser. Det bør gjerne gi flere sesongkortsalg hjemme og ikke bare hotell og fest i Oslo.

Men klart, i slike sammenhenger får klubbene det de fortjener. En klubb har ikke verdi uten at fansen ser verdi. Og at fansen nå gjør det, medfører ansvar. I Oslo skulle vi ha sett at FKH tok bedre vare på og hadde et godt tilbud også til familier med barn. Hjemme ser vi gjerne at FKH bruker sin gitte kraft til å være med og løfte kvinnefotballen videre. Det kommer, er vi sikre på. Det er jo dette som er kjernen i toppidrett – Å alltid bli litt bedre. Bygge videre. Neste gang...

Vi gratulerer alle med en flott sesong. Takk, FKH.

Kommentarer til denne saken