KRIM: Den 50 år gamle mannen ble fredag varetektsfengslet i fire uker av Sør-Rogaland tingrett. Han nekter straffskyld.

– Han kommer til å signere på anken nå, og så kommer vi til å utarbeide et støtteskriv som sendes til lagmannsretten, sa Kristensen til pressen mandag ettermiddag.

Da hadde han nettopp snakket med sin klient, men hva som ble diskutert ønsket ikke Kristensen å si noe om. På spørsmål om det er enkelte punkter i bevisførselen de ønsker å angripe, sa forsvareren at dette ikke er noe han vil forskuttere.

– Han hevder sin uskyld. Han mener tingretten har tatt feil i denne avgjørelsen som knytter seg opp til fengslingen og har derfor anket denne. Så får lagmannsretten ta stilling til fengslingsspørsmålet.

Det er ikke kjent når den siktede mannen skal avhøres på ny, men Kristensen sier han antar at det vil gå ytterligere noen dager før det blir aktuelt med nye avhør.

– Han kommer til å stille opp i avhør. Han har samarbeidet med politiet så langt. Han svarer på spørsmål og kommer med de opplysningene han kan gi etter så lang tid. Han kommer også til å samarbeide videre.

Mannen er siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) på Karmøy i 1995 og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen (21) i Stavanger i 2000.

Les også: