↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

52 85 36 15

Besøksadresse

Søragadå 4
4280 SKUDENESHAVN
  1. Beskrivelse

Velkommen til oss!

Ut å spise? Bestill bord hos oss! God mat og drikke og lystige toner i pianobaren, midt i vakre Skudeneshavn!

Vi gir deg gode matopplevelser og god helgestemning i vår Pianobar.
Lokalene er nyoppusset i gammel stil og med en hyggelig atmosfære.


 

Vår visjon er rimeligere god mat og drikke

Lunchretter, supper & forretter, fisk- og kjøttretter og deilige desserter.
Last gjerne ned vår meny og vinkartet vårt:

       

 

Historien bak Smiå

Huset som vi holder til i, ble oppført omkring 1907 av Georg Midbø sammen med sine foreldre. Fra mai 1916 er Søragadå 4 kjent som ?huset med smiå?. Georg Midbø inngikk kompaniskap med Ingvald Haagensen. Samarbeidet varte i mange år, hvoretter Georg fortsatte helt til han gikk av med alderspensjon. I ca. 10 år etter krigen var hans nevø Dag Midbø medarbeider. Etter noen år kom også broren Per med. Han fortsatte til han gikk av med pensjon.

Virksomheten omfattet vanlig smedarbeid, reparasjoner og bestillingsarbeid for anlegg, landbruk, skipsfart og fiske. Ei hektisk tid i smiå var rett før og under sildefiske, når fiskeflåten skulle utrustes. Silde salteriene bestilte redskap som håver, tønnetraller m.m.Som en kuriositet kan det nevnes at rekepakkemaskinen ble -oppfunnet av Dag og Per, sammen med Georg. Gjennom årene ble det i alt laget 15-16 stk.

En viktig ting som gav stødig arbeid, var den mekaniske delen av den berømte tåkeluren fra Skudeneshavn.

Etterhvert utvikla arbeidet seg til å omfatte mye smijernsarbeid som porter, rekkverk, lampetter, lysestaker og -dekorasjonsarbeid. Mange av modellene var tegnet av Dag og Pers bror, Karl Midbø, som var kunstmaler.

Smiå var i alle år et sosialt møtested for fiskere, bønder, sjøfolk og ?mannen i gadå?. Denne tradisjonen kan med fordel fortsette i de samme lokalene, nå smakfullt innredet og med god matserving.