↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

52 70 08 40

Faks: 52 70 08 45

Besøksadresse

Raglamyrvegen 11
5536 HAUGESUND
  1. Beskrivelse
  2. Vianor Haugesund AS Godkjent

VIANOR Avd. Haugesund

Vianor tilbyr dekk- og bilservice. Vi selger dekk av forskjellige fabrikat (bl.a. Nokian, Bridgestone, Michelin), både sommer- og vinterdekk, felger, aluminiumsfelger, batterier, støtdempere, eksosanlegg, oljer og annet biltilbehør. Vi utfører blant annet oljeskift, service på A/C-anlegg, justerer bremser, oppbevarer dekk og utfører forstillingsjusteringer. I tillegg til salg av dekk og felger, tilbyr vi også bilservice. Velkommen til våre eksperter!

Vianor er Nordens største dekk- og servicekjede med over 500 avdelinger i Norge, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen, Russland, Ukraina, Kasakhstan, Sveits og USA. Vianor verksteder er spesialister på dekkservice. Takket være et omfattende salgsnettverk behøver du ikke å lete lenge for å finne nærmeste Vianor verksted. Kjeden har over 1200 ansatte med solid fagkunnskap og flerårig arbeidserfaring i dekkbransjen. I Norge finnes det totalt 43 Vianor verksteder og 9 Vianor partnere rundt om i landet. Navnet Vianor har sine røtter i latin og betyr "nordisk vei". Navnet gir uttrykk for kjedens grunntanke: ekspertise innen de nordiske forholdene.

Bredt utvalg og konkurransedyktige priser
Vianor har et omfattende utvalg av dekk for person-, vare- og lastebiler, samt industri, anlegg, jordbruk og motorsykler. Vianor selger over 1 million personbil- og varebilsdekk i året. Blant produktutvalget finnes f.eks. Nokian, Michelin og Bridgestone. Gjennom store innkjøp oppnås bedre prisfordeler og et omfattende produktutvalg hvilket er til nytte for den enkelte forbruker.

Alle Vianor avdelinger tilbyr felger og batterier i tillegg til alt innen dekk og dekkmontering.

Bilservice og dekktjenester
I tillegg til montering av dekk og felger kan Vianor også utføre oljeskift, justere hjulstilling, kontrollere og reparere hjulopphenget på personbiler og tilby service på aircondition og klimaanlegg.
Vianor kan også tilby dekkhotelltjenester, som innebærer at kunden oppbevarer sine dekk hos Vianor mellom sesongene. Utover oppbevaringen av dekk inngår også dekkvask og montering på bilen. Du kan også bli innkalt automatisk i forbindelse med dekkskifte både vår og vinter.

 

Service
A/C Service
Bilens klimaanlegg øker komforten og sikkerheten. Trivsel i bilen, stabil temperatur og fuktighet påvirker bilførerens konsentrasjon og yteevne. Det er enkelt å bruke air conditioning systemet, men også dette trenger service for å fungere effektivt og problemfritt.
Les mer om klimaanlegget her: www.vianor.no/service/ac-service/

Eksossystem
Et defekt eller mye slitt eksossystem bør skiftes ut omgående for å forhindr at miljøskadelig avfall slippes ut, og for å dempe støynivået fra kjøretøyet. Våre selgere hjelper deg å velge riktig produkt, og våre servicemontører sørger for at eksossystemet blir raskt og korrekt montert. Vi selger kun eksossystemer av høy kvalitet fra verdens ledende leverandører. Eksos inneholder blant annet karbonmonoksid som ikke lukter, men som er en giftig gass. Avgassene er også meget varme når de forlater sylindrene, og derfor er det viktig at avgassystemet er helt og tett.
Les mer om eksossystemet her: www.vianor.no/service/eksossystem/

Batterier
Energi fra Vianor

Batteriet får som oftest bare oppmerksomhet når bilen ikke starter. Har du problemer med batteriet, får du profesjonell hjelp hos Vianor. Hos Vianor finner du alle de vanligste batteritypene, og for eksempel med hjelp av batterier av høy kvalitet starter bilen selv når det er riktig kaldt om vinteren. Det er først og fremst bilmodellen som bestemmer hvilken type batteri man skal ha, og pris og kvalitet går vanligvis hånd i hånd.
Les mer om batteri her: www.vianor.no/service/batterier/

Biltilbehør
I Vianors omfattende produktsortiment inngår også en mengde biltilbehør. Eksempelvis har nesten alle Vianors avdelinger viskerblader og bilpleiemidler i sortimentet. Dessuten har vi ellers det meste en bileier behøver ? fra a til å. I tillegg til mindre slitedeler har vi også reservedeler som behøves når bilen skal ha service, for eksempel støtdempere, clutchdeler, remmer, kulelager, bremsedeler, filtre og eksossystemer. Våre profesjonelle selgere hjelper deg å finne akkurat det tilbehøret du behøver.
Les mer om biltilbehør her: www.vianor.no/service/biltilbehor/

Bremser
Det finnes to hovedtyper av bilbremser: Skivebremser og trommelbremser. Skivebremsene er mer
effektive enn trommelbremsene, og de fleste nye personbiler har derfor skivebremser. Dessuten har
alle moderne bremsesystemer to kretser. Dette innebærer at begge forhjul og et bakhjul er koplet til
en krets, slik at dersom en krets faller ut vil man alltid ha brems på forhjulene og et bakhjul.
Blokkeringsfrie ABS-bremser øker sikkerheten ved at man beholder bilens styreegenskaper selv ved kraftig nedbremsing. Et bremsesystem består blant annet av bremsesylinder, bremseskiver, bremsetromler,
bremseklosser og bremsebånd.

Også håndbremsen (parkeringsbremsen) er en del av bremsesystemet, og holder bilen på plass når
denne står stile. Denne bremsen virker enten på for- eller bakaksel, og er vanligvis en trommelbrems.
Les mer om www.vianor.no/service/bremser/

Dekkhotell
På Vianor dekkhotell kan du oppbevare dekkene dine etter dine behov og ønsker. I tillegg til oppbevaring er dekkene forsikret så lenge de er lagret hos oss, og de vil bli vasket før neste hjulskift finner sted. Dersom du trenger nye dekk, eller hvis ett dekk er skadet/punktert, vil Vianor kontakte deg i god tid så dekkene er klare og du kan bruke mindre tid på dette i fremtiden. Vår/høst vil du som prioritert kunde få innkalling på sms med tilbud om time for hjulskift. Når du kommer til vår avdeling vil hjulene bli montert med riktig moment, og lufttrykk sjekkes så du får mest mulig økonomi i din kjøring.
Les mer om dekkhotell her: www./vianor.no/service/dekkhotell/

24H bilservice
Ring vår 24 timers vakttelefon 22 07 04 04
Tjenesten gjelder kun for yrkestransport

Vianor utfører service og enkle reparasjoner raskt og fagkyndig.
En bil trenger regelmessig service, akkurat som andre maskiner. Komponenter slites ut og går i stykker, forskjellige årstider krever sesongavhengige kontroller, og bilen skal følge serviceheftets anbefalinger om periodisk ettersyn for å forebygge feil. Foruten enklere service, kan Vianor også ta hånd om hovedservice i henhold til serviceheftet. Arbeidet utføres i en servicehall som er utstyrt for formålet, og vi følger nøye bilprodusentenes anbefalinger for service og reparasjoner
.
Les mer om 24H bilservice her: www.vianor.no/service/24h/

Hjulinnstilling
Korrekt hjulstilling gir velfungerende styring
.
Bilens styresystem må oppfylle visse krav. Man må kunne styre bilen på en balansert måte, styrefølelse og stabilitet i svinger må være bra, og styringen må ha myk selvoppretting i alle hastigheter. Når styringen fungerer godt, blir også dekkslitasjen minimal. For at styresystemet skal fungere optimalt, må hjulstillingen (geometrien) være korrekt.
Les mer om hjulstilling her: www.vianor.no/service/hjulinnstilling/

MC-dekk
Vi selger også MC-dekk!

Oljer og oljeskift
Raskt oljeskift hos Vianor!
Les mer her: www.vianor.no/service/oljer-og-oljeskift/

Støtdempere
Gode støtdemoere øker sikkerheten - og du kan spare penger

Alle fjæringssystemer behøver en eller annen form for demping for å redusere gyngebevegelser. Vanligvis skjer dempingen ved hjelp av støtdempere. Foruten å redusere gyngebevegelsene, trykker støtdemperne dekkene ned mot veien og reduserer effekten av støt mot bilens understell. Dårlige støtdempere øker dekkslitasjen. og sliter også på fjæringen og de ulike komponentene i hjulopphenget. Støtdempere som er korrekt montert og som fungerer problemfritt gjør at du kan spare penger. En defekt eller slitt støtdempere innebærer også en sikkerhetsrisiko. Dersom et dekk ikke har maksimal kontakt med veien gir dette en negative effekt på kjøretøyets bremseegenskaper.
Les mer om støtdempere her: www.vianor.no/service/stotdempere/