↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

52 72 15 53

Besøksadresse

Haraldsgata 200
5525 HAUGESUND
  1. Beskrivelse

Så har byen fått sin egen bunad tegnet av John Digernes i samarbeid med Bernhard Løvvig, innehaveren av brodeributikken «Petra Løvvig». Den er veldig enkel å sy, for det er kun 12 farger i den, likevel femti på grunn av at det er flammegarn - forklarer Løvvig, som tror at bunaden blir en god konkurrent til Rogalandsbunaden.

Les om Petra Løvvig Broderi & Bunadsforretning i Haugesunds Avis:

I kongeblått

Selve stoffet består av lett og fint ullstoff i kongeblått. Blå stakk med vest og sjal, pluss veske i samme farge. Og hvit bomullsskjorte med blå bølger på hals- og armlinninger, samt stolpen. Forkleet blir også hvitt med broderi av Haraldsstøtta i midten, flankert av måker, sild og not.
- Jeg har allerede fått inn fire bestillinger, før den er ferdig montert, forteller Løvvig stolt, og viser oss det gamle byvåpenet, bestående av tre sildetønner sammen med et anker. Dette skal prege veske og sjal. I tillegg skal sjalet få bølger, sild og måker. Dette er ennå ikke ferdig brodert, men veska ligger klar for montering. På vesten er det brodert sild og not i sølvgarn.
- På sildabein e' byen lagt, vett du, understreker Løvvig, som syns det var på tide at byen fikk sin egen bunad.

Havets sølv

Til bunad hører også sølv, og det blir i skinnende sild.
- Beltespennen blir med motiv av det gamle byvåpenet og tre måker, pluss ei sild hvis du vil forlenge beltet, forklarer Løvvig og viser oss skissene på et stykke papir. For selve sølvet er ikke ferdig ennå. Til beltet kan en også få støler av sild eller måker i sølv. Selve søljen blir ei måke med fem sild.
Mansjetter og sjalfeste vil foreligge i havets sølv. Det samme angående merlene.
- Og prisen?
- Den blir rimeligere enn en vanlig Rogalandsbunad, sier Løvvig, men noen eksakt pris får vi ikke.
- Nå har vi vår egen bunad bygd på riksmonumentet, fastslår den stolte produsenten, som tror at mange vil ha den på seg til byens 150-årsjubileum.
- Den kommer et par år for tidlig, legger han til. For i slutten av mai skal den allerede være ferdig. Det foreligger også planer om en mannsbunad, for de av byens befolkning som ikke kler seg i serk.

€ Vi fører alt innen bunadsølv fra Sylvsmidja og Vossa sølv.
€ Vi fører også bunadsko til dame og herre.
€ NORSK KVALITET!

 69577_0002988017-01_546f05029f14b.jpg