↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

52 73 64 70

Faks: 52 73 63 13

Besøksadresse

Kvalamarka 21
5514 HAUGESUND
  1. Beskrivelse

Kallebergs Tekstiltrykk

Firmaet ble startet av Thorleif Kalleberg i 1969 med navnet Vestlandske Plastindustri og produktene var da permer, plastlommer og skilleark med silketrykk.

Etter noen år ble navnet endret til Haugesund Silketrykk AS. Da hadde vi begynt å trykke silketrykk på selvklebende vinyl, kartong, metall og tekstil. Det var da en familiebedrift med Thorleif og Marit, pluss sønn Jostein Kalleberg.

I 1997 ble navnet Haugesund Silketrykk og deler av maskinparken solgt til nye eiere.

 

Kjersti Kalleberg Knutsen tok over driften etter sine foreldre og valgte å satse på tekstiltrykk og transferproduksjon med navnet Kalleberg Tekstiltrykk. Tredje generasjon Kalleberg kom med på laget i 2014 med Gunn Marit Gloppen.

Idag har Gunn Marit tatt over daglige drift og Kjersti er produksjonsleder og ansvarlig for idrettslag.

Eiere er familien Kalleberg/Knutsen.

 

 

Noe av det vi leverer

  • Profileringsplagg som t-skjorter, gensere, jakker, fleece, skjorter, babybodyer, capser, luer, refleksvester, forklær, treningstøy, arbeidstøy, osv.
  • Levering av transfermerker til en rekke forhandlere, både lokalt og i resten av landet.
  • Profileringsartikler som bærenett, ryggsekker, bagger, gymsekker, o.l.
  • Interiørartikler som putetrekk, håndklær, duker, o.l.
  • Artikler som krus, termos, musematter, notatbøker og merkelapper med brodert kant.
  • Sponsortrykk til idrettstøy.

 

Vi formidler brodering og trykk av andre typer profileringsartikler. Vi trykker både på plagg gjennom oss og innlevert.

 

Forespørsel/bestilling: post@kalleberg.no

 

Ønskede trykkfiler:

Vektorisert fil med format .pdf, .eps, .ai (Illustrator)

Bildefil med format .psd (Photoshop), .png, .jpg, eller TIFF med høy oppløsning (minimum 300 DPI)

Logofil/PMS koder

 

 

Silketrykk direkte trykk

Denne trykkmetoden blir helst brukt på t-skjorter, gensere, nett og lignende tekstiler. Vi har en automatisk karusell med 10 fargestasjoner og en manuell karusell med 4 fargestasjoner. Dette er den mest brukte og rimeligste trykkmetoden dersom det er snakk om større antall. Jo større antall, jo mer lønnsomt vil det være å benytte silketrykk til dekorasjon av tekstilene.

Selve metoden går i korte trekk ut på at det lages trykkfilmer av dekormateriellet, filmene belyses på trykkrammer med finmasket duk. Vi trenger en trykkramme for hver farge som skal trykkes. Trykkrammene monteres i en trykkmaskin/karusell, hvor plaggene dekoreres ved at trykkfarge presses gjennom de åpne feltene i duken i rammene. Deretter tørkes/herdes trykkfargen under sterk varme i en tørkemaskin.

 

 

Digital transfer folie

Transferfolie er en tynn «gummiaktig folie som vi skjærer ut med kniv. Deretter rensker/plukker vi bort den folien som ikke skal være med i trykket og overfører så folien på tekstilen med transferpresse.

Denne metoden egner seg for tekster og objekter/logoer som ikke har for mange detaljer. I utgangspunktet fungere denne metoden best med 1-farget trykk, men vi kan kombinere flere farger dersom det ikke er nøyaktig pasning. Godt egnet for små opplag. Mye brukt til navn, initialer og tall på drakter, treningsdresser o.a.

 

 

Silketrykk transfertrykk

Transfermerker er et produkt som er meget anvendelig til små opplag og til tekstiler med mange sømmer og lommer. Merkene kan trykkes i store opplag, men de kan monteres på små opplag tekstiler om gangen.  Dette gjør at kunden får mye billigere produksjon av logotrykk samtidig som opptrykk av tekstiler blir enklere og mer effektiv. Merkene påføres i varmepresse med

140 160 °C og trykk på 2 bar pr. cm². De kan påføres på alle slags stoffer, men nylon og andre silikonbelagte stoffer trenger spesialbehandling for at trykket skal sitte. Vi har 4 stk transferpresser med forskjellige størrelser på platene og 2 transferpresser for caps.

 

 

Digitalplott

I vår maskinpark har vi en Roland Versacamm-420 ecosolvent digital plotter. Her kan vi plotte alt fra logoer med mange farger og detaljer til bilder som skal brukes på tekstiler. Trykket blir plottet på hvit eller blank transferfolie. Dersom ønskelig kan en konturskjære motivet i samme maskinen, denne prosessen har begrensninger på små detaljer. Transferplottet blir presset på tekstilene med samme prosess som ved vanlig transfertrykk.