Det brenner på Tizir

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

ODDA [Hardanger Folkeblad]: Det er meldt om brann på bedriften Tizir i Tyssedal.  Sirenene fra brannbilene kunne høres ca. klokka 19.00 onsdag kveld.

– Det er snakk om flytende metall i et av produksjonslokalene, sier Ronald Drotningsvik, vaktkommandør i 110-sentralen i Hordaland.

Ifølge Drotningsvik skal at alle personer blitt gjort rede for.

Han kan opplyse at det flytende metallet vil sette fyr på alt det er i kontakt med, og at det derfor er viktig at brannen ikke sprer seg utenfor produksjonslokalet.

– Industribrannvernet er satt i aksjon, og brannvesenet fra Odda er på veg, forteller vaktkommandøren, og legger til at det vil ta lang tid før metallet er kjølt ned.

Røykdykkere sendt inn

Til BT opplyser vaktkommadøren klokken 19.30 at det er sendt inn tre røykdykkere i produksjonslokalet der metallet har sluppet ut.

Drotningsvik kan til HF klokken 20.05 gi følgende oppdatering;

– Brannvesenet fra Odda har forsøkt å gå inn i hallen med røykdykkere for å tette lekkasjen, da det renner fra ovnen. Det mislyktes de med, men industribrannvernet gjør nå et nytt forsøk, sier Drotningsvik.

Han forklarer at det aktuelle produksjonslokale er bygget som en bunkers, og at det skal ikke være fare for spredning til andre bygg.

Røykdykkerne skal nå gå inn for tredje gang i produksjonsrommet.

Har stoppet lekkasjen

– De har nå tatt seg en ny pause etter å ha flyttet på noe materiell og utstyr som sto i veien og gjorde arbeidet utfordrende. De prøver å tette tappehullet med en nødplugg. Vi har kontroll på stedet. Det flytende metallet kan ikke spre seg eller bli verre. Men det er fortsatt pågående da de må få tettet tappehullet, sier Morten Frantzen ved 110 Hordaland til Bergens Tidende i 21.30-tiden.

Det skal ikke være behov for mer ressurser. Det skal heller ikke være spredingsfare for brannen.

Metallet skal ifølge Frantzen være rent ned en etasje og gått ut over gulvet og antent noen maskiner.

Tappehullet skal ha blitt tettet. Han forteller til BT at brannvesenet er blitt permittert slik det er kun industrivernet som håndterer slukkingen.

Leservideo: Thomas Myrvoll

Tips Oss
SMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken