TRIATLON: – Det er en kjempeprestasjon. Jeg tviler på at det er så mange andre idrettsutøvere på Haugalandet som er så høyt oppe internasjonalt i sin årsklasse i en så stor idrett, sier Ivar Jacobsen til Haugesunds Avis.

Ironman-generalen kjenner triatlon-sporten bedre enn de fleste. Og han er imponert av det 17 år gamle Nygaard Madsen fra Haugesund Triathlonklubb presterer. Tidligere i sommer ble han norsk juniormester.

– Erik er i rute til å bli en olympisk utøver, sier Jacobsen.

Finalen i verdensserien regnes også som VM for de enkelte klassene. Og det var sprint som sto på programmet under den prestisjetunge konkurransen i Lausanne i Sveits. Det betyr 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løping.

Nygaard Madsen konkurrerer i juniorklassen, gutter født i 2000, 2001 og 2002. Haugesunderen, som er født i 2002, altså blant de yngste, ble totalt nummer 38 av 70 deltakere. Men altså fjerde best av 02-modellene.

Han var som ventet litt på etterskudd etter svømmingen, som er hans svakeste disiplin. Han var tredje sist opp av vannet. Men haugesunderen hentet inn mange både på syklingen og løpingen.

Nygaard Madsen kom i mål på tiden 57.36. To og et halvt minutt bak vinneren Ricardo Batista fra Portugal (55.05).

Den andre nordmannen i feltet, Cedrik Bakke Christophersen (2001) fra Tønsberg, ble nummer 48 på tiden 58.25.

Endre Espedal (21) fra Haugesund Triathlonklubb stilte til start i U23-klassen, men brøt underveis. Her ble Vetle Bergsvik Thorn fra Åsane beste nordmann på 15. plass.