Reiselivsåret 2021 ble et nytt annerledes-år. Mange ble permittert, noen mistet jobben og andre opplevde at arbeidsplassen ble borte. Vi håper de snart er tilbake. Fordi vi trenger erfarne reiselivsansatte når vi skal vokse og utvikle oss videre.

På et vis klarte vi oss gjennom en vanskelig tid, og vi skal klare det igjen.

Vi hadde allerede lagt bak oss et utfordrende fjorår som hadde stilt formidable utfordringer og krav til næringen - nye ideer, løsninger og gode produkter.

Ikke alle trodde det kunne gå bra. Men, vi i reiselivet på Haugalandet, klarte det fordi vi jobbet mot samme mål. Med stor innsats, oppmuntrende pågangsmot og haugalandsk energi så vi reiselivet blomstre gjennom en god norsk sommer. Alt så lysere ut. Vi så fremover fordi 2021 var året da vi skulle legge pandemien bak oss for godt.

Derfor kommer de hit

Vi vet at ingen av de tusenvis av gjestene som besøker Haugalandet kommer hit fordi de synes synd på reiselivsaktører.

De kommer fordi de vet at vi kan gi alle kortreiste og langveisfarende gjester mye mer enn de hadde drømmer om, og valuta for tiden og pengene de bruker her: Vi serverer den gode maten, leverer uforglemmelige øyeblikk i den fineste naturen, nye og gamle kulturopplevelser, unike historier og fremfor alt – varme møter med det gode vertskap.

Derfor klarer vi det

Takket være reiselivsmedarbeidere og et næringsliv som vet at et smil, oppmuntrendeord og ros, pågangsmot, samarbeid og endringsvilje er den klokeste veien gjennom en vanskelig tid har vi klart å holde reiselivsnæringen levende.

Og vi klarte det takket væreinnsatsen fra lokale og nasjonale myndigheter som bidro med kloke og fornuftige koronatiltak – og med midler som hjalp noen i en vanskelig tid.

Vi skal klare det igjen når vi nå, enda en gang, skal over et nytt hinder som kom overraskende og ubeleilig på oss, ved inngangen til julehøytiden og overgangen til et nyttår.

For vi vet at det er lys der fremme. Og fordi vi er i samme båt så klarer vi det også denne gangen. Vi er tross alt blitt erfarne «sjøfolk». Vi er sterkest når vi er sammen.

En stor takk til deg

Jeg ønsker å rette en stor takk til alle som ikke avlyste julebordet med kollegene eller restaurantbesøket med venner, men som flyttet det til vinterfesten som kan gjennomføres i trygge og smitteverntilpassede forhold etter nyttår.

Jeg vil også gjerne takke deg som allerede har lagt planer for hvordan du skal bruke aktivitetsbedrifter, transportleverandører, restauranter, museer, kafeer, kulturarenaer og de fine overnattingsmulighetene neste år.

Det dere gjør er mer enn gull verd og gir oss tro og håp på at reiselivet på Haugalandet er verd å kjempe for.

Trygghet og varme

En stor takk til alle som jobber i reiselivet som over tid har vist at reiselivet kan smittevern, som formidlet til alle kunder og gjester at de skal få trygge og hyggeligopplevelser både i tiden frem til jul og nyttår og i det nye reiseåret 2022.

Avstand og munnbind er det lille som skal til for å oppleve hjertevarme og lune øyeblikk.

Å slå ring om lokale leverandører handler blant annet om å beholde bestillingene og flytte dem til senere fremfor å avlyse. Dette er ett viktig bidrag som er med på å sikre de bedriftene og de arbeidsplassene som skal være med å løfte Haugalandet opp og frem.

For er det noe vi haugalendinger vet så er det at etter mørke skyer, storm og uvær kommer stille, solrike, varme og uforglemmelige dager med satsing på et bærekraftigreiseliv og ny optimisme.

Til dager da vi igjen skal glede oss over å være sammen med dem vi er glade i, oppleve det fineste Norge kan by på, og sammen skape en lys fremtid for reiselivet og næringslivet for alle som bor her og alle som besøker oss.

Tusen takk til alle dere fra alle oss.

God jul og et godt reiselivsnytt år.