ANLEGG: Mandag kveld fikk Haugesunds Avis et tips om at det var flomlys på i hele Haugesund idrettspark, som du kan se på bildet over.

Og det til tross for at det var lyst ute.

– Billig strøm i Idrettsparken? spør tipseren og viser til at prisen samme kveld var på over 10 kroner per KWH.

Hen fortsetter:

– Hvem betaler for dette? Skattebetalerne?

Haugesunds Avis har vært i kontakt med tipseren, som forteller at bildet ble tatt rundt klokken 18.00.

Kommunen er på saken

Haugesunds Avis har spurt idrettssjef Kjetil Lande i Haugesund kommune om hvorfor det var flomlys på i hele Idrettsparken.

Lande forteller at han har snakket med Trond Froestad, som er driftsansvarlig for idrettsanlegg i kommunen.

– Han er i gang med å sjekke opp i hva som kan være årsaken til dette. Det skal selvfølgelig ikke være flomlys på midt på dagen, sier Lande.

Han legger til at lyssystemet styres av astrour.

– Vi vil nå feilsøke for å se hva som har skjedd, sier Lande.

Skal ta en ekstra sjekkerunde

Haugesunds Avis har også vært i kontakt med Froestad.

Han forteller at systemloggen viser at lysmastene på gymnasbane 2,5, 6 og 7 ble tent klokken 18.51, og slått av igjen 22.00.

– Lyssystemet på våre idrettsanlegg er programmert til å skru på to timer før solnedgang. Dette er valgt for å gi breddeidretten mest mulig stabile forhold under kamp- og treningsavvikling gjennom sesongen, og under de veldig vekslende lysforhold som er her, sier Froestad og fortsetter:

– Hvis lysene har vært påslått før dette tidspunktet, er det en feil i program- eller tenningssystemene. Vår tilsynsvakt tar en ekstra sjekkerunde på mastene i kveld. Hvis det avdekkes videre feil, tar vi dette med leverandør av systemet.