Søndag starter sesongen for FKH. Vi har god tro på at Sandefjord kommer til å bli sendt hjem til hvalfangerbyen uten fangst. Selv om det har vært usikkerhet rundt dekningen i enkelte posisjoner, bør det være gode muligheter for en sjelden serieåpningsseier på Haugesund Sparebank Arena.

Nå ble det relativt hektisk aktivitet på spillerkjøpsfronten helt fram til seriestart. To spennende spillere kom inn rett før overgangsvinduet stengte. Flere av nysigneringene trenger naturligvis tid for å komme inn i spillemønster og jobbe fram gode relasjoner på banen – men vi håper og tror gjengen på Stadion har klart å få gull ut av relativt moderate ressurser.

Etter to tunge covid-år, er det nå muligheter for fulle tribuner på hjemmekampene. Klubben har sammen med kommunen manøvrert seg ut av de mest prekære pengeproblemene, og det er igjen rom for å gå på noen forsiktige økonomiske bakromsløp.

Vi er heldige og privilegerte som har eliteklubber både for menn og kvinner på Haugalandet. Og disse trenger og fortjener støtte for å klare seg. Selvsagt følger engasjement delvis sportslige resultater – men det er også motsatt. Hver enkelt kan bidra med å løfte lagene våre.

Sesongstarten har vært tøff for Avaldsnes-damene. To tap svir, selv om det var mot tøff motstand. Hjemme mot Arna-Bjørnar søndag bør Riises disipler vise at det fortsatt kan spilles fotball utenfor storbyene og det sentrale østlandsområdet.

Samtidig er det en historisk sesong når også FKH har kvinnelag. Det er på høy tid. Bildene fra Barcelona med over 91.000 tilskuere på en klubbkamp for kvinner, viser at verden har gått framover, og da bør vi også gjøre det – selv om Avaldsnes alt har gått foran.

Uansett, til alle lagene våre: Lykke til!

Vi er heldige og privilegerte som har eliteklubber både for menn og kvinner på Haugalandet.