KARMØY: – Dette er litt Sørlandet på Vestlandet, sier Marianne mens hun nyter frokosten om bord i familiens 42 fot store fritidsbåt som i disse dager ligger ved kai i Skudeneshavn.

Familien fra Sotra utenfor Bergen er godt kjent i sommerbyen sør på Karmøy etter mange besøk i havna på vei til og fra Sørlandet.

– Dette er en av plassene vi må innom dersom vi er på disse kanter. Det er såpass fint her at vi kan ikke passere dersom vi er i området, tilføyer ektemannen, Nils Magne.

Nye fasiliteter

Når Haugesunds Avis er om bord har de ligget to dager til kai ved Skudeneshavn Båtforening sin brygge innerst i havneområdet. Her ligger fritidsbåtene tett i tett i disse dager, og både lettmatroser og skippere nyter sommersola på dekk, mens andre jobber med fortøyningene. Felles for gjesten er at de får benytte seg av båtforeningen sine fasiliteter i havna som har fått en betydelig oppgradering foran årets sesong.

– Det er helt supert. Ingen ting å si på, fastslår Marianne.

Stor investering

Leder i Skudeneshavn Båtforening, Tor Jan Naley forteller at de har investert rundt 300.000 kroner i nytt sanitæranlegg med nye dusjer toalett og vaskefasiliteter.

– Dette er noe som er veldig viktig for båtfolket og som vi får mye skryt av, sier han.

Stor pågang

Investeringen er gjort ved hjelp av inntektene båtforeningen har ved å drive servicetilbudet på dugnad gjennom hele sesongen. Naley forteller at pågangen fra båtfolk er jevnt over høyt og at det topper seg de to siste ukene i juli.

– Vi ser at det er mye de samme folkene som kommer igjen, år etter år. Mange av dem kommer fra Bergens-området, sier han.

Fornøyd med byen

Om bord i båten fra Sotra skryter man av opplevelsene Skudeneshavn har å by på.

– I går var vi på stranden og så pleier vi å dra opp til aktivitetsparken ved ungdomsskolen, forteller Marianne.

– Og så må vi alltid bortom dama i parken og se om hun har trukket på smilebåndet siden sist, skyter ektemannen inn fra styrbord side.