SUNNHORDLAND: Odd Harald Hovland er klar for fire år som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Hordaland. Den tidligere lensmannen på Stord og ordfører på Bømlo skal representere Sunnhordland for Arbeiderpartiet under det som mest sannsynlig blir en regjering ledet av Jonas Gahr Støre.

– Vi følger spent med på utviklingen rundt det fjerde mandatet vårt. Vi er spente, men stemningen er god, kommenterer Hovland til Haugesunds Avis.

Han sa ja til å være 2.-kandidat på stortingslisten for Arbeiderpartiet i Hordaland og har jobbet for den kommende plassen.

– Da jeg først hadde sagt ja er det godt og kjekt at vi gjør et bra valg. Det er motiverende for meg, sier Hovland.

– Hva har fokuset ditt vært i valgkampen?

– Helheten i politikken. Men jeg representerer Sunnhordland og jeg har vært opptatt av industripolitikken. Arbeid og jobb til alle. Utvikle, og ikke avvikle industrien. Jeg har vært ordfører og har en del kunnskaper om kommunepolitikk og kommuneøkonomi, sier Odd Harald Hovland fra valgvake i Bergen.

– Utrolig spennende

Liv Kari Eskeland (56) fra Stord er Høyre Hordaland sin 4.-kandidat.

– Det er veldig gledelig å registrere at jeg inne. Jeg kommer til å fortsette arbeidet mitt, sier hun fra valgvake med kollegene i Bergen.

Det endelige resultatet vil vise om partiet hennes blir sittende i posisjon eller skal over til opposisjon.

– Det svinger fortsatt. Dette er utrolig spennende, sier Eskeland mandag kveld, men vil ikke kommentere utover dette.

– Vi ser an det endelige resultatet først og hvordan konstellasjonene blir, sier hun.

Hun minnes en kjekk valgkamp og forteller at hun de siste måneden har fått mange gode tilbakemeldinger på Høyres arbeid.