Gå til sidens hovedinnhold

Dette er siste åpningsdag hvis du trenger pass

Artikkelen er over 1 år gammel

Snart leverer Karmøy lensmannskontor ut sitt siste pass.

KARMØY: Som kjent er det politisk bestemt at antallet passkontor skal reduseres, fra 141 til 78. Det betyr at passtilbudet på Karmøy lensmannskontor avvikles. Det skjer fra og med nyttår, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag.

– Siste åpningsdag er mandag 30. desember. Kunder som har bestilt pass, og ikke hentet det innen denne datoen må gjøre dette på Politihuset i Haugesund, sier Trond Angeltveit, seksjonsleder for sivil rettspleie og forvaltning ved Karmøy lensmannskontor.

– Datoen ikke avklart

Endringen skjer, som Haugesunds Avis har skrevet om tidligere, av hensyn til framtidige krav til sikrere pass og ID-kort.

– Hensikten med å redusere antall passkontor er ikke å gjøre det vanskeligere for folk, men å sikre passutstedelse for å hindre bruk av falske identiteter. Det handler kort fortalt om økt trygghet for alle, framhever prosjektleder for NPID (Nye pass og ID-kort) i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Optun.

Sør-Vest politidistrikt vil etablere nytt forvaltningssenter i Haugesund i løpet av januar 2020. Senteret skal lokaliseres i DNB-bygget i sentrum, og vil inneholde publikumstjenester knyttet til pass/ID, utlending, namsmann, førerkort, hittegods og våpen.

– Datoen er ikke endelig avklart, men senteret åpner ikke før andre halvdel av januar, står det i pressemeldingen fra politiet.

Les også

Her skal politiet flytte inn

Kan bli stengt i noen dager

Også dagens passkontor, som er lokalisert i Politihuset i Haugesund, blir avviklet.

– I overgangen til nytt forvaltningssenter kan det bli aktuelt å holde passtilbudet stengt i noen dager. Sjekk www.politiet.no som alltid gir en god oversikt over ledige timer, oppfordrer Racin Tjøsvoll, som er seksjonsleder for sivil rettspleie og forvaltning ved Haugesund politistasjon.

Les også

Slik blir det når du skal få pass framover

Han legger til en viktig påminnelse.

– Det beste rådet vi kan gi er at en sjekker passets gyldighet, både eget og eventuelt andre i reisefølget sine pass, i god tid før en skal reise. Da unngår en både stress og ubehagelige overraskelser, understreker seksjonslederen.

Kommentarer til denne saken