FILMPREMIERER:

«Frida Kahlo»: På Frida Kahlos fødselsdag var det premiere på dokumentaren som tar oss med på en reise gjennom livet til et av de første og mest utbredte kvinnelige ikonene. Kahlo brukte lerretet som et speil og portretterte seg selv gjennom et turbulent og tidvis tragisk liv. Filmen hadde premiere tirsdag.

«Et glass til»: Fire lærere og venner bestemmer seg for å teste Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. Teorien er at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser. Dansk film med blant annet Mads Mikkelsen.

«Familien Bigfoot»: Oppfølgeren til «Bigfoot Junior» fra 2017. Pappaen til Adam, selve Bigfoot, har blitt kjendis og vil bruke den nye statusen til å forandre verden.. Animasjons- og familiefilm.

KONSERTER:

Haugesund, fredag: Nordgarden spiller live på PittersKafé. Da presenterer han sitt første album på norsk, «Korsvei».

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazz på Høvleriet er tilbake for fullt. Denne gang står Jan Flaaten Band på scenen, og publikum får servert bluestoner. Dette er bandet som står på scenen: Jan Flaaten – vokal, gitar, munnspill, Arvid Brugmann – vokal, gitar, Jocky Levang – vokal, bass, Tore Jamne – trommer.

Stord, fre-lør: Songlaget Stordabuen setter opp «1980-åra» et musikalsk blikk på musikken fra 80-tallet: The Kids, Carola, a-ha, The Bangles, Toto, Michael Jackson og mange flere. Med solister fra egne rekker. Torleiv Agdestein er dirigent, Dag Bergsvåg regissør.

Karmøy, lørdag: Adle Manns Eie spiller på Cafe MM. I bandet finner Øystein Eldøy, Reidar Larsen og Frode «Froddi» Rønli, alle med bakgrunn fra Stavangerensemblet.


Haugesund, lørdag: Sigvart Dagsland opptrer i Festiviteten. Med seg på scenen har han, foruten seg selv på sang og flygel, Torjus Vierli på keyboards/kor og Jango Nilsen på trommer, perkusjon og kor. Konserten er utsolgt.

Tysvær, søndag: Tysvær Blandakor holder klassisk konsert i Aksdal kirke. Koret synger korsatser av Georg F. Händel, musikk av kjente komponister som Joseph Haydn, Anton Bruckner, Gabriel Faure og Edvard Grieg, men også moderne komponister som Knut Nystedt og Andrew Lloyd Webber. Koret har med seg flere solister. Dirigent er Magne Kristoffersen, Kvederane er gjestekor.

UTSTILLINGER:

Haugesund, fr.-lø.: Haugesund Billedgalleri viser for tiden «Høstutstillingen 2020» med kunstverk av 40 kunstnere fra hele landet. Arrangør er Haugesund kunstforening. Andre utstillinger i billedgalleriet er: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen».

Sveio, søndag: Galleri Ryvarden på Ryvarden fyr viser utstilling med bilder av Liv Sørvaag, både malerier og trykk. Den kan oppleves hver søndag til og med 29. november. På Ryvarden kan du også med deg en utstilling av Malerindene, en kunstgruppe fra Haugesund og Stord.

TEATER:

Haugesund, fredag og søndag: Haugesund Teater viser den absurde komedien «Kafka på NAV» fredag og søndag på Haut Scene.

Haugesund, lørdag: Haugesund Teater byr på barneimpro i teaterforestillingen «Fant på i farta». Tre tidsreisende historiefortellere står klare med nye historier. Historier de har funnet ulike steder i verden, og i ulike tidsepoker. Stykket vises på Haut Scene.

ARRANGEMENTER:

Haugesund, fredag-lørdag: Fire kreative kollegaer har ryddet i skap, loft og kjeller og arrangerer bruktmarked i lagerlokalene i Fjellvegen 1 A! Her finnes klær, sko, vesker og interiør både til dame og barn.

Haugesund, fredag-lørdag: I Haunted House kan du oppleve et inferno av skrekkens skapninger, mørke ganger, grufulle rom og ikke minst i kjelleren på Haugesunds gamle brannstasjon i Kirkegata 179.

Haugesund, lørdag: ARTung tegneklubb i Haugesund Billedgalleri er et ukentlig drop-in-tilbud for ungdom/unge voksne som er glad i å tegne og har lyst til å tegne sammen med andre. Én lørdag i måneden inviteres en billedkunstner eller illustratør med i tegneklubben for å vise fram arbeidene sine og lære bort teknikker.

Haugesund, lørdag: Ei heks og en svart katt … Tove Selås fra Haugalandmuseet forteller passelig skumle fortellinger for barn i museumskjelleren i Karmsund folkemuseum.