271 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 271 koronasmittede i Norge. Det er 102 færre enn dagen før og 28 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til lørdag registrert 64.483 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Demonstrasjon mot militærkuppet i Myanmar

Rundt 1.000 demonstranter samlet seg lørdag i Yangon for å protestere mot militærkuppet i Myanmar, ifølge AFP-journalister på stedet. Det er den største motstandsdemonstrasjonen siden forsvaret mandag pågrep flere av landets ledere, blant dem regjeringssjef Aung San Suu Kyi, og kuppet makten.

– Ned med militærdiktaturet, ropte folk mens de veivet med røde flagg, fargen til Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD).

Biden vil ikke gi Trump tilgang til brifinger

USAs president Joe Biden sier tidligere president Donald Trump ikke bør få tilgang til sikkerhetsbrifinger, slik tidligere presidenter tradisjonelt har fått. – Jeg synes ikke det. Det er på grunn av hans uberegnelige oppførsel, og har ingen ting å gjøre med stormingen av Kongressen, sa Biden i et intervju med CBS News.

USA fjerner Houthi-bevegelsen fra terrorliste

Biden-administrasjonen vil fjerne Houthi-bevegelsen, som kjemper mot en saudiledet koalisjon i Jemen, fra USAs terrorliste.

Beslutningen er en direkte omgjørelse av en av tidligere president Donald Trumps siste utenrikspolitiske grep. Ni dager før presidentskiftet satte han Houthi-bevegelsen på terrorlista, tross sterke advarsler fra FN, hjelpeorganisasjoner og land som Norge.

(©NTB)