HEDER: Torsdag kunne Frank Stople (fotball), Erik Nygaard Madsen (triatlon), Leander Helgesen (padling) og Benedikte Vold (fotball) glede seg over hvert sitt stipend på 5.000 kroner. Vold fikk et idrettsgledeprisen, som er ny av året.

Stipendene ble i år gitt av SR-Bank, Solstad Rederi AS og TV Haugaland.

Her er begrunnelsene:

Frank Stople.

Denne utøveren er en flott representant for HTG og sin klubb gjennom sine jordnære holdninger, gode verdier og sitt lune vesen. Eleven er svært dedikert innen sin idrett, tar skolearbeid på alvor og har hatt en meget fin utvikling gjennom sin tid på HTG. Denne idrettsutøveren er fast etablert på sitt ungdomslandslag og har gjort sine saker meget bra på samlingene gjennom året. Han behandler alle med respekt og er en godt likt person i skolemiljøet.

På fotballbanen beskrives han som en meget dyktig teknisk spiller, med stort potensial. Hans ferdigheter med ball i beina er sjeldent gode for en spiller i hans posisjon på banen. Dette året har han spilt treningskamper for FKHs A-lag, og det er gode muligheter for at vi allerede til neste år får se han representere byens lag i kamp i Eliteserien.

Ølen kan være stolte av å ha fått fram en så flott personlighet som ambassadør for bygda og idrettslaget. Det kan også HTG og FK Haugesund.

Erik Nygaard Madsen.

Denne utøveren karakteriseres som beskjeden, jobber i det stille, kjekk, høflig og omgjengelig. Utøveren er godt likt og klarer seg flott i teorifagene til tross for uendelig mange timer på trening. Utøveren er en del av en flott gruppe elever, som skolen er veldig stolt av. Disse legger ned mye systematisk trening og har en dedikert trener, som følger de usedvanlig godt opp.

Denne utøveren følger i fotsporene til flere høyt presterende HTK`ere og norske triatleter. Tross kyssesyken tidlig i sesongen har han gjennomført en god 2019 sesong. Høydepunkter fra sesongen er 10. plass i europacup og seier i junior NM, som resulterte i deltakelse i jr. VM. Han har gjennom flere år lagt ned mye målrettet trening for å nå opp i verdenstoppen som senior. Han har fått fornyet plassen på landslaget for 2020 sesongen.


Leander Helgesen.

Denne utøveren er en svært hardtarbeidende utøver, som tidlig i sin idrettskarriere bestemte seg for å satse 100 % på idretten sin. Utøveren er alltid klar for en hard økt og er veldig disiplinert når det kommer til treningsarbeidet. Utøveren har stor fysisk kapasitet og liker å utfordre seg selv for å bli best mulig i sin idrett.

Utøveren var lenge i tvil om han skulle velge HTG og studiespesialisering, men har vist at han klarer å kombinere satsing på sin idrett, sammen med å levere gode karakterer i teorifagene på skolen. Denne sesongen ble han nr. 2 i Norgescupen sammenlagt for juniorer og vant medalje på samtlige NM distanser han deltok på. Han var også en del av det norske juniorlandslaget under Nordisk mesterskap, hvor han fikk en 4. plass som beste resultat. Utøveren har satt seg klare målsettinger for neste sesong, og har EM deltakelse som sin hovedmålsetting. Vi håper den gode treningen og den idrettsgleden han viser vil hjelpe han med å oppnå målene sine.

Benedikte Vold.

Denne prisen går til en utøver som alltid viser glede og stor innsats i idretten sin. Utøveren jobber veldig systematisk i basis og i spesialidretten sin. På tross av skader og lang reisevei viser utøveren en imponerende glede ved idretten sin. Utøveren gjør absolutt alt hun kan for å bli skadefri og for å bli en bedre fotballspiller. Utøveren har lang reisevei til og fra skolen og til den klubben hun spiller for i hverdagen hjemme på Bømlo.

Utøveren er også viktig for miljøet og treningskulturen ved HTG. Hun gir alltid 100 % på alle økter og har en veldig positiv innstilling i idretten sin og fagene på skolen.