LOKALFOTBALL: Sikrer FKH-rekruttene i praksis opprykket? Eller klarer Åkra å sørge for fortsatt spenning i toppen av 4. divisjon?

Svaret får du mellom 19.30 og 21.15 mandag kveld direkte på h-avis.no.

Kampen spilles i Storhall Karmøy og det er de to beste lagene i 4. divisjon som møtes. FKH har en tilsynelatende trygg ledelse på ni poeng ned til Åkra på 2. plass.

FKH 2 har vunnet 16 av 17 kamper så langt og vil med seier i kveld langt på vei sikre opprykket – i praksis.

Med Åkra-seier krymper ledelsen til seks poeng. Og da kan Jakob Rasmussen og lagkameratene i hvert fall leve i håpet når det gjenstår åtte serierunder.

– Vi gleder oss veldig

– Vi gleder oss veldig til denne kampen. Åkra ga oss god motstand i vår, har mange gode enkeltspillere og ønsker å spille offensiv fotball. Det kan fort bli en kjekk og underholdende kamp, sier FKH-trener Øyvind Hompland.

Han er naturligvis fornøyd med det FKH-rekruttene har prestert i 4. divisjon i år.

– Mange spillere har vokst, og det er det viktigste. I tillegg har vi spilt flere gode kamper, sier Hompland.

Han tar med seg flere A-lagsspillere til Karmøy i kveld.

Amund Wichne vokter målet.

– Han trenger kamptrening, sier Hompland.

I tillegg er det klart at Sebastian Tounekti og Vegard Solheim spiller én omgang. Eivind Helgeland er med. Det samme er de to nye afrikanerne, midtstopperen Madiodio Dia og midtbanespilleren Amidou Traore.

Spesielt førstnevnte har høstet mange lovord.

– Han er fortsatt veldig uskolert. Men han har spisskompetanse i fysikk og fart, og taket er veldig høyt, sier Øyvind Hompland.

– Ikke påvirket av tabellen

Åkra-trener Rune Mo har med seg den samme gjengen som vant hele 15–0 over Djerv 1919 2 i forrige runde.

– Dette blir kanonkjekt. Vi får god motstand og en pekepinn på hvor vi står. Jeg tror ikke spillerne våre er særlig påvirket av tabellen. Vi ser det er langt opp og fokuserer på gode prestasjoner. Spillerne gleder seg til å spille kamper – og ønsker selvsagt å vinne, sier Rune Mo.

Åkra var fullt på høyde med FKH 2 i vårens kamp på Åkra stadion, men tapte 1–2. Tid for revansje?

PS! Fem av spillerne i kveldens oppgjør har scoret mer enn ti mål denne sesongen; Samuel Otusanya, FKH 2 (17), Kristoffer Stava, Åkra (17), Jakob Rasmussen, Åkra (16), Sander H. Innvær, FKH 2 (13) og Jakob Brattgjerd, Åkra (12)