POLITIKK: Etterlønnsordningen fra Stortinget innebærer at tidligere stortingsrepresentanter, etter endt periode i nasjonalforsamlingen, kan motta full godtgjørelse i inntil tre måneder.

Da Thorheim var ferdig som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet (Frp) høsten 2017, mottok han ifølge Dagens Næringsliv nærmere 162.000 kroner over tre måneder i slik godtgjørelse.

Meldte ikke fra

Det han imidlertid ikke meldte fra om, var at han i denne perioden hadde andre inntekter på over 74.000 kroner fra blant annet arbeid for Karmøy kommune og fra styreverv.

Det var først etter at Dagens Næringsliv kontaktet Thorheim i begynnelsen av september, at han meldte fra om inntektene til Stortinget.

Må betale tilbake

«Basert på disse opplysningene stemmer det at du har fått kr 74.136,50 for mye utbetalt i perioden oktober-desember 2017», skrev Stortinget i en henvendelse til Thorheim fredag.

– Jeg har meldt fra når det gjelder pensjon i forkant. Men de andre tingene med styreverv og jobb har jeg glippet på. Det og pensjon fra KLP fikk jeg med nå, sier Thorheim, som i dag sitter i Karmøy kommunestyre for Karmøylista, til Dagens Næringsliv.

Avisa har den siste tida omtalt flere stortingsrepresentanter som ikke har rapportert inn inntekt og arbeid i etterlønnsperioden.