NÆRINGSLIV: DNB kan komme til å tape opp mot 300 millioner kroner på konkursen, skriver Dagens Næringsliv. Haugesund-selskapet meldte oppbud for en drøy måned siden.

– Vi har solgt deler av virksomheten, sier bostyrer Egil Horstad, som er advokat i Simonsen Vogt Wiig til avisen.

Det danske selskapet Dk Company er en stor aktør i motebransjen. Selskapet har kjøpt varelageret i konsernet samt overtatt noen av butikkene. I transaksjonen med boet inngår både et rent kontantoppgjør, samt garantiforpliktelser overfor DNB. Banken er den store kreditoren i boet, og har meldt inn et krav på 335 millioner kroner.

Hva tapet til slutt blir for DNB er usikkert, men trolig er det snakk om et sted opp mot 300 millioner kroner, skriver DN.

 

Det var Stein Lande fra Haugesund som var største aksjonær i Conseptor da selskapet gikk konkurs.

– Konkursen har sin årsak i konkurs hos konsernet største kunde, et netthandelsselskap i Tyskland. Conseptors danske datterselskap CNS Group A/S satt med et betydelig varelager som var bestilt av dette selskapet, samt utestående fordringer mot kunden, skrev daglig leder Stein Lande og merkevaresjef Mathias Lande jr.  i en pressemelding da konkursen varet faktum.

Moteselskapet Conseptor as har hovedkontor i Haugesund og er et av Skandinavias største innen engroshandel av klær. Aktiviteten styres fra Kolding i Danmark gjennom en rekke datterselskap med CNS Group as i spissen.

Rundt 30 millioner er tapet til Stein Lande i kjølvannet av konkursen, skriver DN.