Gå til sidens hovedinnhold

Dobbel standard er ikke dobbelt så god!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Statsminister Solberg og Skjærengen bryter koronaregler de selv har ivret for innføringen av. Ett sett med regler for folket og et annet for toppene som lager dem. Holdningen vises tydelig å være “gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør”. Man husker fremdeles da alle hytteturer ble forbudt, og deretter når selveste helseminister Bent Høie dro på hytta etter å ha fått beskjed om det muterte viruset. Hvordan står det til under topplokket hos slike "ledere", hvem tror de egentlig at de er?

Jusprofessor Hans F. Marthinussen skriver at Statsministerens overtredelse av smittevernreglene er en overtredelse av de straffesanksjonerte reglene i Covid-forskriften. Et brudd på covid-19-forskriftens paragraf 13a. Det er ikke «bare» brudd på anbefaling, men en soleklar straffbar handling.

Når såkalte ledere har laget så uholdbare regler at de ikke greier å følge dem selv, så begynner hevingen av seg selv over andre. Er det ikke slik at ganske mange nå begynner å miste tålmodigheten med "løsninger" som ikke har noen påviselig sammenheng med det som hevdes å være problemet?

Nordmenn er et tålmodig og tilgivende folkeferd, kanskje for tålmodige til og med. Ett år inne i de mest drakoniske tiltakene, den mest alvorlige krenkning av folks frihet siden siste verdenskrig, så “glemmer” statsministeren tiltak hun selv var ansvarlig for å innføre. Det er så oppsiktsvekkende at man må stille spørsmålstegn ved hele regjeringens handlingsmønster i denne situasjonen.

Folk sliter psykisk, de er ensomme og flere har mistet gleden ved å leve, og så bare “glemmer” Erna Solberg bort en regel som menes å skulle redde liv. Noen har ofret et helt livsverk for denne "dugnaden", og så kan ikke Solberg sørge for å følge opp reglene i sin egen krets selv?

Jeg har ikke samvittighet til å sitte i taushet og se på mens et virus fortsetter å få skylden for konsekvensene av politikken mennesker som Solberg har vedtatt, og som ikke engang følges av henne selv og hennes kollegaer. Vi har hatt ett år med «dugnad», «krafttak» og andre svulstige beskrivelser. På tide med nye koster. Min tillit til statsministeren, regjeringen er borte.

En standard for seg seg selv og en annen for andre er ikke ikke en akseptabel holdning. Jeg er ikke enig med alle lover som blir innført, men jeg håper allikevel de aller fleste er enige med meg om at det må være likhet for loven! Uten slik likhet så blir loven fort et instrument for å undertrykke hverandre.

Kommentarer til denne saken