KRIM: – Vi ønsker ikke å si noe om hvilke skader dette er, men politiet mener avdøde er påført skader etter døden, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin, i en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt torsdag ettermiddag.

Politiet har vært synlig til stede på Karmøy helt siden Espen Simonsen ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn 20. februar. Saken har blitt etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

Politiet har tidligere opplyst at avdøde ble funnet med skader på kroppen.

– I forhold til skadene ønsker vi ikke å kommentere noe nærmere rundt dette. Politiet mener avdøde er påført skader blant annet etter at døden inntraff, sier Malmin til Haugesunds Avis.

Hun vil ikke gå nærmere inn på når skadene skal være påført den avdøde.

– Det kan vi ikke si noe om akkurat nå. Dødsårsaken er fortsatt uklar, og vi venter på den endelige obduksjonsrapporten. Vi håper den kan gi oss noen flere svar, sier hun.

Ifølge Malmin kan det fortsatt gå noe tid før resultatet av den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

– Det er usikkert når den kommer. Som regel tar det noen uker før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Advarer mot ryktespredning

Politiet bekrefter at de er kjent med at det akkurat nå er mange rykter i lokalsamfunnet rundt det mistenkelige dødsfallet og skader avdøde er påført. Malmin ber folk tenke seg godt om før de går inn på detaljer i saken.

– Vi er kjent med at det gå en del rykter. Det er vår oppfordring at man må være forsiktig med å spre ubekreftet informasjon i lokalmiljøet, sier hun.

Ber om tips

Kripos bistår Sør-Vest politidistrikt med saken, som etterforskes bredt. Så langt har politiet avhørt rundt 60 vitner.

– Vi er fremdeles i en tidlig fase, og ønsker ikke å gå inn på hva vitner har forklart. Vi er særlig interessert i å snakke med vitner som kjente avdøde, og vitner som kan gi oss opplysninger knyttet til avdødes bevegelser i tiden før han ble funnet død, sier Byberg Malmin.

Hun vil overfor Haugesunds Avis ikke bekrefte eller avkrefte om de har noen mistenkte i saken.

– Vi har ingen pågripelser så langt. Vi er i en fase nå der vi ikke ønsker å kommentere retning for den videre etterforskningen, sier hun.

I pressemeldingen skriver politiet at det er sikret beslag i avdødes bolig, men politiet ønsker ikke å gå inn på hva dette dreier seg om.

– Vi fortsetter det taktiske og tekniske arbeidet. Politiet ønsker fortsatt tips i saken, legger Byberg Malmin til.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase og ønsker fortsatt å motta tips dersom folk har opplysninger som kan si noe om hans bevegelse i dagene før han ble funnet.