Antar at kvinne i 40-årene døde av stikkskader

SIKTELSEN UTVIDET: Huset i Bokngata sør i Haugesund brant natt til 1. nyttårsdag. En mann i 50-årene har erkjent ildspåsettelsen. Han er også siktet for forsettlig drap og grovt skadeverk.

SIKTELSEN UTVIDET: Huset i Bokngata sør i Haugesund brant natt til 1. nyttårsdag. En mann i 50-årene har erkjent ildspåsettelsen. Han er også siktet for forsettlig drap og grovt skadeverk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kvinnen som ble funnet død i huset som brant natt til 1. nyttårsdag døde antakeligvis av stikkskader. Siktelsen mot hennes drapssiktede samboer er også utvidet.

DEL

HAUGESUND: Den avdøde kvinnen er obdusert og fredag mottok politiet en foreløpig obduksjonsrapport.

I pressemeldingen står det at rapporten fastslår at antatt dødsårsak er stikkskade.

– Politiet har en klar formening om hva som er drapsvåpenet og har kontroll på dette, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker.

Det var natt til 1. nyttårsdag at et hus i Bokngata sør i Haugesund brant. Da nødetatene rykket ut, var det omstendigheter på stedet som gjorde at politiet mener at den døde kvinnen i 40-årene som ble funnet i huset, var utsatt for en kriminell handling.

Kvinnens samboer, en mann i 50-årene, ble pågrepet og siktet for forsettlig drap.

SIKTELSEN UTVIDET: Påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker (t.v) og politioverbetjent Laila Stølen fra pressekonferansen 1. nyttårsdag. Fredag ble det klart at siktelsen mot mannen i 50-årene er utvidet til å også gjelde grovt skadeverk.

SIKTELSEN UTVIDET: Påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker (t.v) og politioverbetjent Laila Stølen fra pressekonferansen 1. nyttårsdag. Fredag ble det klart at siktelsen mot mannen i 50-årene er utvidet til å også gjelde grovt skadeverk. Foto:

Siktelsen utvidet

Fredag er det klart at siktelsen er utvidet.

– Han har erkjent å ha påsatt brannen i huset der kvinnen ble funnet død og er nå også siktet for grovt skadeverk, opplyser Lysaker.

Den siktede mannen satt torsdag i nye avhør, men politiet ønsker ikke å gå inn på hans forklaring.

– Det er også gjennomført en rekke andre avhør, men politiet vil på det nåværende tidspunkt ikke gå inn på innholdet i disse eller hvem som er avhørt, opplyser Lysaker.

Politiet forteller videre at arbeidet med kriminaltekniske undersøkelser, vitneavhør, samt sikring og gjennomgang av elektroniske spor fortsetter i dag og neste uke.

Går ikke ut med navn

Navnet til den avdøde kvinnen i 40-årene vil foreløpig ikke bli frigitt.

– Politiet venter fortsatt på å få bekreftet identiteten på avdøde, men vi har ingen indikasjoner på at det er en annen person enn kvinnen som bodde i huset, står det i pressemeldingen fra Sør-Vest politidistrikt.

Mannen ble onsdag utskrevet fra Haugesund sjukehus og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

LES DE ANDRE SAKENE:

– Arbeider videre med å undersøke elektroniske spor 

Drapssiktet utskrevet fra sykehuset – avhørene fortsetter torsdag

– Jobber med å kartlegge hva som skjedde nyttårsaften 

– For tidlig å si noe om motiv

Naboen skjønte ikke omfanget da han våknet av blålysene 

Drapssiktet mann erkjenner å ha vært involvert 

Mann i 50-årene siktet for drap på samboeren

Artikkeltags