MEDIER [BA]: Det melder Dagbladet på sine nettsider.

Dette var en konflikt som startet etter at Flimmer Film, selskapet som står bak produksjonen av den sprengingsglade entreprenøren fra Hardanger, gikk konkurs. Etter dette ble det, ifølge Dagbladet, reist tvil om TV2 hadde rettighetene til å vise serien.

Har blitt enige

Nå er partene kommet til enighet.

– TV2 og Norsk Filmforbund har diskutert situasjonen etter at produksjonsselskapet gikk konkurs, står det i en presseuttalelse sendt til avisen.

– Det er redelig av TV2 å rydde opp, selv om det i utgangspunktet ikke var deres ansvar. Det er et viktig signal til bransjen: Det at opphavsretten blir respektert, sier Wærness.

Dynamitt og kloakk

Serien, som har gått på TV2 siden 2014, tar for seg Leif Einar «Lothepus» Lothe og Joar Førde sitt gjøren og laden i entreprenørskapet. De sprenger bort fjellknauser med store dynamittladninger, vasser i kloakken med gravemaskin og sjauer, synger og skaper stemning på bygdefester.

Det hele har blitt et program som har fått mange seere landet rundt. Og nå får man servert en ny sesong til planlagt tid, selv om det kom en konkurs deisende midt i ferdigstillingen.

– Norsk Filmforbund er glad for at TV2 kunne komme Wærness i møte med en positiv innstilling, og TV2 er fornøyde med at serien kan videreføres og at publikum kan se de gjenstående episodene som planlagt, heter det i presseskrivet.

Denne saken er hentet fra Bergensavisen