Er du mest interessert i lesestoff fra Haugesund? Eller Tysvær? Kanskje Karmøy? Eller er du spesielt interessert i FKH?

Vil du få varsel når det er trøbbel i trafikken? Eller er du mest opptatt av politikk?

H-avis.no har en egen app. Ved viktige og hendelsesaktuelle nyheter sender vi ut pushvarsel på denne. Nå utvider vi tilbudet vårt i appen, og gir deg som leser selv muligheten til å velge hvilke saker du får pushvarsel på.

Du kan blant annet velge ut fra geografi i de ulike kommunene vi dekker. Du kan også velge blant ulike emner, som for eksempel næringsliv, bolig, politikk eller vær.

– Vi er utrolig glade for at vi nå kan tilby dette til våre lesere. Haugesunds Avis har et stort dekningsområde, og våre lesere har naturlig nok ulike interesser. Nå tar vi dette på alvor, og leserne får selv bestemme hva de vil ha varslinger på, sier Inger Therese Holgersen, publiseringsredaktør i Haugesunds Avis.

Last ned

Har du ikke appen fra før, er det mulig å laste den ned for iOS fra App store her. Appen er også tilgjengelig for Android via Google play.

– Appen blir mer personlig fordi du som leser kan velge push etter egne behov. Kort fortalt kan du gjøre avisen din enda mer din. Det syns vi er stas.

Amedia forvalter appene for over 80 aviser og publikasjoner. Slik funksjonalitet har lenge vært etterspurt av brukerne fra en rekke aviser.

– Brukerne har over lengre tid etterspurt muligheten for å kunne følge spesielt godt med på noen temaer man er engasjert i. Dette ser vi spesielt gjelder yngre brukere. Denne store oppdateringen har vi jobbet med det siste halve året, og den har vært grundig testet, sier Øystein Spillum.

Han er produkteier for mobil-apper i Amedia Utvikling og har jobbet lenge med å fullføre den personaliserte appen.

– Appen gir deg mulighet til å følge inntil 20 emner fra avisa. Du kan velge å få pushvarsel om enkelte emner du er spesielt opptatt av, og å samle flere emner i din personaliserte nyhetsstrøm i appen.

Geografi mest populært

Appen har vært i bruk i fem testaviser så langt. Spesielt ser brukere ut til å ønske å følge med på sting som skjer i det geografiske området de bor i.

Vi vet at det å følge med på hva som skjer nært sitt eget bosted på mange måter er det aller viktigste for mange brukere, forteller Spillum.

I tillegg er det mange som følger med på emnet Trafikk, altså små og større hendelser på veiene.

Han understreker at dette ikke vil bli en erstatning for dagens forside, men et supplement.

– Man vil fortsatt kunne gå til forsida og bli oppdatert på siste nytt og det redaksjonen har prioritert som viktigst til enhver tid.