Gjennom et langt liv har jeg bodd og arbeidet i mange forskjellige land og der igjennom erfart prisnivået på blant annet matvarer i disse landene i forhold til Norge.

Da jeg flyttet hjem igjen var det forstemmende å se og høre matvarereklamene i alle medier her til lands hvor vi alle blir bombardert med «informasjon» fra matvarekjedene hvor de prøver å gi oss inntrykk av at nettopp hos dem er matvarene utrolig billige og at de gjør alt for å sørge for at varene til oss forbrukere blir så rimelige som mulig.

For et bedrag; de forskjellige kjedene burde være tatt for retten og tiltalt for det jeg mener er feilaktig informasjon!

For å underbygge påstanden om et vanvittig prisnivå her i landet registreres det at den nye overklassen eller lønnsadelen er nettopp eierne av disse kjedene som nå igjen henter utbytter hinsides all fornuft.

Det er nesten utrolig å se med hvilken frekkhet disse kjedene presenterer sin prispolitikk.

Vi forbrukere registrerer samtidig et stadig dårligere vareutvalg i forhold til andre skandinaviske land og resten av Europa og at prisene har steget dramatisk bare det siste året, ifølge statens prisindeks.

Er det på tide at lovgivende myndigheter og vi forbrukerne setter foten ned og sier nok er nok?

Er det ikke også på høy tid at det blir tatt affære i forhold til å redusere den dominansen og avansen til disse «matvarebaronene» har i markedet, og der igjennom redusere matvareprisene til et fornuftig nivå sammenlignet med våre naboland?
Jeg bare spør.