Leter etter dyr i sosiale medier

Leteaksjon: Hunden Buddy fra Åsane, utenfor Bergen, ble funnet ved hjelp av sosialemedier - 11 dager etter at han stakk av.

Leteaksjon: Hunden Buddy fra Åsane, utenfor Bergen, ble funnet ved hjelp av sosialemedier - 11 dager etter at han stakk av. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leting etter savnede dyr engasjerer frivillige over hele landet. Facebook-gruppe har mer enn 34.000 medlemmer.

DEL

FRITID: Selv om de færreste «dyre-rømlingene» blir like profilerte som kenguruen fra Torvastad Zoo, er kjæledyr på frifot et tema som engasjerer mange.

Dyreeiere rundt om i landet har derfor gått sammen om å gjøre letingen etter savnede kjæledyr litt lettere.

Facebook-gruppen «Med hjerte for hunder på rømmen reserveløsning» er én av nettverkene som jobber for å hjelpe både små og store dyr å finne veien hjem igjen.

Leter i hele landet

Gruppens arbeidsgruppe består av ti medlemmer som bruker store deler av sin ledige tid på å drifte gruppen.

– Vi bistår når hund og eier er kommet fra hverandre. Da legger vi ut innlegg på Facebook-gruppen vår og kontakter eier med tips og råd i eventuelt letearbeid, sier mediekontakt i gruppen, Nina Mathiesen.

Arbeidsgruppen opererer over hele landet, men har flest medlemmer på Østlandet.

– Når vi legger ut noe på Facebook, engasjerer som regel medlemmene våre seg. Da kan vi bidra over Facebook og telefon med oppmuntrende meldinger og gode råd, sier Mathiesen.

Etterlyser alle dyr

De to gruppene organiserer først og fremst søk etter hunder, men også andre dyr finnes gjennom internett.

Gjennom nettsiden dyrebar.no kan alle savnede kjæledyr etterlyses i hele Norge. På nettsidene deres er det katter som er hyppigst etterlyst, men i skrivende stund er det også registrert savnede hunder, kaniner, fugler og en mus.

Dyrebar.no hadde sitt utspring i dyrebeskyttelsen i Trondheim. Dyrebeskyttelsens Facebook-sider er fremdeles behjelpelig blant annet når dyr er savnet, funnet eller behøver en ny eier.

Artikkeltags