E 39: Fram til nå har ferjene gått til og fra Mekjarvik når Mortavika har vær stengt på grunn av dårlig vær. Statens vegvesen har brukt 30 millioner kroner på å oppgradere Hanasand gamle ferjekai i Rennesøy kommune.

– Hanasand gir betre ly for vinden og bølgene er mye mindre inn mot Hanasand. Vi er glade for å kunne gi trafikantene et betre tilbud når været er så dårlig at ferjene ikkje kan gå til og fra Mortavika, seier seksjonsleder Eivind Stangeland i Statens vegvesen i en pressemelding.

HØR INTERVJU MED SEKSJONLEDER HER: Hanasand overtar for Mekjarvik

Når overfarten blir til Hanasand vil turen ta om lag 40 minutt. Til sammenligning tar turen til Mekjarvik en og en halv time.

Den største kostnaden i oppgraderinga er ny ferjebru og en såkalt dykdalb (blir brukt når ferjene skal fortøye). Totalt er det brukt 30 millioner kroner, som inkluderer landstrøm og alt arbeidet på land.

– På den gamle kaien er det plass til 1000 biler. Det kjem nye elektroniske skilt, men før de er på plass blir det manuell dirigering av biler, forteller Eivind Stangeland i meldingen.