Effektive Avaldsnes for fullt inn i gullkampen: – Det var et lite ran

ØYNER SERIEGULL: Thomas Dahle og hans Avaldsnes-lag er for alvor med i tittelkampen etter seier i toppkampen borte mot LSK Kvinner.

ØYNER SERIEGULL: Thomas Dahle og hans Avaldsnes-lag er for alvor med i tittelkampen etter seier i toppkampen borte mot LSK Kvinner. Foto:

Kun målforskjellen skiller Avaldsnes fra tabelltopp etter sterk snuoperasjon i toppkampen mot LSK Kvinner.

DEL

FOTBALL: Det så lenge dystert ut for Avaldsnes, som var heldige som bare lå under 1–0 midtveis i 2. omgang mot de regjerende mesterne. Men alt snudde for bortelaget i det 72. minutt, da Rasheedat Ajibade, litt ut av det blå, banket inn 1–1 fra distanse.

Avaldsnes fikk blod på tann, og ikke lenge etter satt også 2-1-scoringen, etter at et innlegg fra innbytter Frida Magnusdottir gikk via Justine Vanhaevermaet og i mål. På tampen fastsatte Elise Thorsnes sluttresultatet til 3–1 for karmøylaget. Dermed er Thomas Dahles lag for alvor med i tittelkampen i Toppserien – med like mange poeng som serieleder Vålerenga.

Tre cupfinaler igjen

Dette smakte utrolig godt. Vi viser fantastisk lagmoral og «team spirit», sier Dahle, som kunne melde om svært god stemning i bortelagsgarderoben etter kampslutt.

Vi var avhengige av poeng, og helst seier, i dag. Så nå er vi ordentlig med i gullkampen. Nå har vi tre veldig spennende kamper igjen, fortsetter han.

Dahle erkjenner imidlertid at Avaldsnes var litt heldige som stakk av med alle tre poengene i LSK-hallen fredag kveld.

– Det var kanskje et lite ran. Vi hang i stroppene i 1. omgang og kunne fort ligget under med to-tre mål før pause. Men vi fikk strammet opp i 2. omgang, og på slutten raknet de litt, sier Avaldsnes-treneren.

Tok «The Double» mot LSK Kvinner

Seieren betyr også at Avaldsnes har tatt seks av seks mulige poeng mot LSK Kvinner i 2020. Før denne sesongen hadde de hvit- og rødstripete aldri vunnet mot Oslo-laget, som har vunnet Toppserien de siste seks sesongene.

– Det er en sterk prestasjon, sier Dahle.

Nå venter ny landslagspause for Avaldsnes-damene. Den skulle Thomas Dahle helst vært foruten, men han kan i det minste glede seg til mer Toppserie-action på søndag. Da tar serieleder Vålerenga imot tabelltreer Rosenborg, som ligger ett poeng bak Avaldsnes med én kamp mindre spilt. Dahle håper å unngå hjemmeseier på Intility Arena.

– Vålerenga kan bli vanskelige å ta igjen hvis de vinner, tror den tidligere Rosenborg-treneren (daværende Trondheims-Ørn).

Ny toppkamp etter landslagspausen

I likhet med Vålerenga er også Rosenborg Avaldsnes' neste oppgave, på novembers første dag. Laget til Steinar Lein er det eneste ubeseirede i Toppserien, så Avaldsnes kan få det tøft i Trondheim om 16 dager.

– Men vi er nødt til å vinne den også, avslutter en bestemt og gulljagende Avaldsnes-trener.

Kampfakta

LSK Kvinner - Avaldsnes 1-3 (1-0)

Toppserien

LSK-hallen

Mål: 1-0 Tonje Pedersen (23), 1-1 Rasheedat Ajibade (72), 1-2 Justine Vanhaevermaet (sm.), 1-3 Elise Thorsnes (86)

Målsjanser: 6-4

Gult kort: Justine Vanhaevermaet, LSK Kvinner. Nathalie Utvik, Avaldsnes

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden IL

Tilskuere: 125

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson6 – Nathalie Utvik 3, Clare Polkinghorne 5, Robyn Decker 5, Hanna Dahl 5 – Andrea Norheim 3 (Holmfridur Magnusdottir fra 62.), Katrina Gorry 4 (Ylinn Tennebø fra 62.), Olaug Tvedten 4 – Rasheedat Ajibade 6, Elise Thorsnes 4, Anna Jøsendal 3 (Julia Molin fra 87.)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken