Meglerfirma må betale tilbake 122.000 kroner til selger

Daglig leder i Eiendomsmegler A i Haugesund, Hugo Wee.

Daglig leder i Eiendomsmegler A i Haugesund, Hugo Wee. Foto:

Kvinnen som solgte huset for 3,2 millioner kroner, oppdaget kort tid etter at huset var solgt for 300.000 kroner mer.

DEL

HAUGESUND: Det er Dagens Næringsliv som i dag forteller historien om Eiendomsmegler A, som må refundere et vederlag på 122.000 kroner.

DNs artikkel handler om en kvinne som leste en tinglysning i Haugesunds Avis, hvor det sto at hun hadde solgt huset sitt for 3,5 millioner kroner. Hun ble paff, for hun hadde nemlig solgt det for 3,2 millioner kroner, skriver DN.

Nå har Eiendomsmeglernemnda bestemt at meglerfirmaet må betale 122.000 kroner til selgeren, for brudd på god meglerskikk.

Hemmelig bud

Ifølge DN-artikkelen skal det ha kommet inn et hemmelig bud på 3,1 millioner kroner fra et selskap som driver med boligutleie. Men et annet bud gikk over. Kvinnen godtok budet på 3,2 millioner kroner.

Etter salget kom den hemmelige budgiveren på banen igjen, og kjøpte til slutt huset fra den nye kjøperen for 3,5 millioner kroner.

Daglig leder og ansvarlig megler i Eiendomsmegler A, Hugo Wee, forteller til DN at selskapet ble presentert for budet på 3,2 millioner, men var ikke villige til å by over på det tidspunktet.

Grunnen til at kvinnen kunne lese at hun hadde solgt for 3,5 millioner, skyldes at megleren hadde endret skjøtet. Dette ble gjort for å slippe å tinglyse eiendommen to ganger på én uke, skriver DN.

– I strid med god meglerskikk

Kvinnen krevde megleren for differansen på 300.000 kroner, i tillegg til vederlaget megleren fikk, på 122.000 kroner.

I avgjørelsen fra Eiendomsmeglernemnda, som DN siterer fra, står det at det Eiendomsmegler A har gjort er klart i strid med god meglerskikk. Og må derfor betale tilbake vederlaget på 122.000 kroner, men ikke de 300.000 i differanse på kjøpesum.

– Det er litt frustrerende å gjøre en så god jobb for en selger og så ende opp med dette resultatet i reklamasjonsnemnda. Når selgeren føler seg så lurt, eller hva man skal kalle det, får man bare følge det nemnda har kommet fram til. Selv om jeg synes det er litt merkelig at vi ikke kunne ta noe betalt for den perfekte jobben vi har gjort, sier Hugo Wee til Dagens Næringsliv.

Artikkeltags