FILMPREMIERER

«Brillebjørn feirer jul»: Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, han var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år. Kan det virkelig hende at nissen ikke kommer? Det kan ikke Johannes risikere, så han og Brillebjørn gjør alt de kan for at nissen besøker dem på julaften. Kanskje blir Johannes den nye julegeneralen også?

«Julenissens datter 2»: En frittstående oppfølger til suksessen fra 2018. Helt nord på Grønland bor 12 år gamle Lucia sammen med moren og faren (som er mest kjent som julenissen). Lucia er den første jenta noensinne som går i nisseklassen på den internasjonale Juleskolen. Alle er samlet for å overvære at julegave-maskinen startes for å produsere årets gaver, men den virker ikke. Dansk familiefilm.

«Mank»: 1930-tallets Hollywood sett på ny gjennom øynene til den samfunnskritiske og alkoholiserte manusforfatteren Herman J. Mankiewicz, som befinner seg i innspurten på manuset til Orson Welles’ ikoniske mesterverk Citizen Kane (1941). Med skuespillerne Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Charles Dance.

«Oslo-København»: Linn og Ingar driver et vellykket inkassobyrå i Oslo. Ingeborg jobber for Linn som regnskapsfører og er både flink og ambisiøs. Som en påskjønnelse inviterer de henne og samboeren Tom på en liten luksus-heisatur til København med danskebåten. Linn har alltid ønsket seg barn, man har ikke fått det til. På overfarten stiller hun Ingeborg et uvanlig spørsmål som setter alles forhold under sterkt press. Norsk drama med Jan Vardøen som regissør.

KONSERTER

Stord, lørdag: «Flygel til lunsj» i Stord kulturhus går som planlagt lørdag. Marita Kjetland Rabben har invitert sopran Ingvill Holter fra duoen Vestavill og komponist og musiker Henning Sommerro. På programmet står blant annet det ferske bestillingsverket «Jostedalsrjupa» av Sommerro, skrevet spesielt til Vestavill. Konserten er en del av en urframføringsturné.

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazz er som tidligere nevnt avlyst fram til nyttår.

UTSTILLINGER

Haugesund, fredag: Haugesund Kunstforening inviterer til ny salgsutstilling i Billedgalleriet med Anne Stabell – vevnader og Gry Hege Rinaldo – tegninger. Anne Stabell sin utstilling heter «Den langsomme veien gjennom skogen og hjem» og Gry Hege Rinaldo «The Forest Veil». I Haugesund Billedgalleri kan du ellers oppleve: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen».

Stord, lørdag: Sigurd Søreide er kunstner fra Stord. Han stiller ut malerier i Print og Ramme i Leirvik.

Kvinnherad, lø.-søn: I Galleri G Guddal ikke langt fra Rosendal. viser Elisa og Ida Helland-Hansen keramikk, bilder og tekstil.

Sveio, søndag: Galleri Ryvarden på Ryvarden fyr viser utstilling med bilder av Liv Sørvaag, både malerier og trykk. Den kan oppleves hver søndag til og med 29. november.

TEATER

Haugesund, fre-søn: «Annie jr.» er en enakter og noe kortere enn den originale Broadway-versjonen, men historien er den samme og alle de mest kjente og kjære sangene er med. I musikalen følger vi historien til den foreldreløse Annie som lever «et hundeliv» på barnehjemmet til Miss Hannigan. Musikalen vises i Festiviteten hele helgen. «Annie jr.» settes opp ungdomsgruppen Harlekin i Haugesund barne- og ungdomsteater.

Haugesund, lø.-søn: Barne- og familieforestillingen «Ubåt» vises på Byscenen i regi av Haugesund Teater.

ARRANGEMENTER

Sveio, søndag: I anledning Einar Øklands 80 årsdag tidligere i år blir det bursdagsfeiring i Valestrand kulturkyrkje. Skuespiller Ragnhild Vanenbo, pianist Kari Beate Tandberg og saksofonist John Pål Inderberg opptrer med musikk og tekster hentet fra Øklands diktbok «Smil uten smilar». Innslag ved blant annet forfatter Agnes Ravatn og kantor Alie Hamberg.

Haugesund, helgen: Steinerskolens julemarked går i år digitalt. Her tilbyr vi håndlagede produkter av gode materialer i mange ulike kategorier. Det blir to utleveringsdager, søndag 22. november og søndag 29. november.

Stord, søndag: Det blir familiedag på Lundstre Gard. Der er det bygd opp en hinderløype som er passende for alle. Minibootcamp i regi av Villtrening. Smittevern: Håndsprit er tilgjengelig. De som møter opp vil bli registrert.